Vestervangsskolen regional vinder af Årets Skolepatrulje 2022

Hver dag løfter tusindvis af elever i hele landet en vigtig opgave, når de iklæder sig den neongule vest og hjælper små og store børn over skolevejen i morgentrafikken. Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet, men skolepatruljen på Vestervangsskolen har fået en særlig belønning for deres indsats: De er nemlig kåret som regional vinder i Region Midt i konkurrencen om at blive Årets Skolepatrulje 2022.

Ud over titlen som regional vinder og skulderklappet for deres indsats, så udløser det også en pengepræmie på 5.000 kroner. Beløbet kan bruges på at forkæle skolepatruljen som tak for, at de hver dag bidrager til, at skoletrafikken glider sikkert og trygt.

”Jeg er stolt over, at vores skolepatrulje bliver anerkendt med denne pris. Skolepatruljen løser hver dag, både i sol, regn og snevejr, denne vigtige opgave med at sikre skolevej til skole for rigtig mange elever. Skolepatruljens opgave ved Vestervangsskolen er en rigtig svær opgave, når man ser morgentrafikken ved skolens overgange. Jeg er altid glad for, at vi har elever, der vil påtage sig denne ansvarsfulde opgave og rigtig stolt over, at de nu også bliver anerkendt for deres flotte arbejde ”, siger skoleleder på Vestervangsskolen Jakob Voldby.

Det er en dommerkomité bestående af Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, politiet, Skole & Forældre, Danske Skoleelever og en repræsentant for landets færdselskontaktlærere, der har udvalgt de fem regionale vindere, som nu er med i slutspurten om at blive kåret som ”Årets Skolepatrulje 2022”.

Dagligt står 10 skolepatruljer ved Vestervangskolen og dækker 5 fodgængerfelter på en stærkt trafikeret skolevej med bl.a. en rundkørsel på en ringboulevard. Skolepatruljen sørger hver dag for at alle elever, forældre og andre fodgængere kommer sikkert, trygt og godt til skole.

Fakta:
•  Det er elever fra 6.-9. klasse, som står skolepatrulje
•  Omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer
•  Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949