VILDT krible-krableri i Randers

I hele Danmark er der stort fokus på børn i naturen, og et af de mest populære emner er ”Krible Krable” som handler om oplevelser i den nære natur. Randers Naturcenter holder krible-krable arrangement lørdag d. 25. maj, hvor man kan få en sejltur på Gudenåen, udforske livet i den lille sø og dykke ned i dyrenes forunderlige verden.

I uge 21 går det helt amok med krible-krableri i Danmark, og blandt andet på DR’s børnekanal Ramasjang er der udsendelser om børn, natur og smådyr hele ugen. I Randers besøger 32 børnehavegrupper naturcenteret til krible-krabledage, og om lørdagen d. 25. maj 2019 kan alle interesserede få en spændende naturoplevelse på Randers Naturcenter.

”Man kan lave sin egen insektstøvsuger eller være med til en ”kratlusker undersøgelse”, som går ud på fange dyrene, nærstudere dem og komme helt tæt på – og få naturvejledernes tips til at kende de forskellige dyr fra hinanden,” fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Alle børn får en lille krible-krable opgavebog med hjem med små opgaver om netop de fem dyr som Ramasjang har særligt fokus på; flåter, mariehøns, guldsmede, tudser og rejer.

For at skabe den perfekte familieramme kan man på dagen selvfølgelig også bage pandekager over bål eller få en billet til en sejltur på Gudenåen i Naturcenterets både. Billetter uddeles fra kl. 10, når dørene åbnes.