Gå en tur med naturvejleder og støt Danmarks Indsamling

Randers Naturcenter har planlagt fem forskellige guidede gåture i naturen omkring Randers. Turene er for alle den 21. januar. Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn og pengene går ubeskåret til Danmarks Indsamling og verdens sårbare børn. Der er ingen tilmelding

Nyd skoven i solens sidste timer og få sanseoplevelser i Fladbro Skov, tag med på den handicapvenlige tur i Gudenåparken eller hop med på en tidsrejse i Paderup Mose. Alle gåture er til fordel for verdens sårbare børn. Randers Naturcenter har planlagt fem guidede ture i Randers Natur, der foregår på forskellige tidspunkter i løbet af dagen den 21. januar.

”Vi glæder os til at gå ture med forhåbentlig mange mennesker, der vil med ud og opleve den fantastiske natur, vi har i Randers. Børns trivsel ligger os meget på sinde, og det er noget, vi arbejder med hver dag, så vi vil rigtig gerne støtte op om Danmarks Indsamling. For os er det her en oplagt mulighed, og vi donerer selvfølgelig alle pengene til verdens udsatte børn,” siger Maj Laurberg Jensen, der er naturvejleder på Randers Naturcenter.

På flere af turene vil naturvejledere fra Randers Naturcenter fortælle sjove naturfortællinger, fortælle naturhistoriske anekdoter og give sanselige oplevelser. Alle turene slutter med supper eller en pølse på grillen.

Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn at gå med på en tur, det kræver ingen tilmelding, man møder bare op på mødestedet på dagen og betaler med MobilePay.

Planlagte ture:

En god naturoplevelse – på den halve tid (handicapvenlig)

Længde: Ca. 1 km.

Startsted og tid: Randers Naturcenter 10.30

Kom med på en handicaptilgængelig tur i Gudenåparken, hvor der fortælles om rørskoven, Gudenåen, dyrelivet og naturen
omkring. Turen starter fra Randers Naturcenter kl. 10.30 og forventes at være ca. 1 km - det er muligt at tage turen i kørestol. Når vi er retur ved Naturcenteret, er der mulighed for at få varmen - indvendigt og udvendigt, da bålgryderne er sat over med varm suppe og Naturcenterets huse står klar med åbne døre og ild i brændeovnene.

Hop-on vandretur langs Gudenåen

Længde: 8 km, 5,7 km og 2,9 km

Tid og sted:

Stranden i Stevnstrup kl. 9.30 (8 km.)

Fladbro Kro kl. 10.00 (5,7 km)

Fladbrovej/motorvejen 10.45 (2,9 km)

Turen går fra Stevnstrup til Randers Naturcenter- vælg ml. 3 etaper, 8km, 5,7km og 2,9km.

Undervejs vil der blive fortalt om naturen og kulturhistorien som knytter sig til strækningen. Vi slutter af ved Randers Naturcenter, hvor naturcentret er vært for en omgang varm suppe.
Alle kan være med! Tempoet bestemmer man selv.
Turen starter ved stranden i Stevnstrup kl. 9.30- herefter opsamling ved Fladbro kro kl. 10.00 og Fladbrovej/ motorvejen kl. 10.45 - forventet ankomst til Randers Naturcenter kl. 11.30.
(Er trækstien for våd går vi en alternativ rute igennem Stevnstrup til parkeringspladsen ved Fladbro kro.)

Skoven i solens sidste timer

Længde: Ca. 1,5 km

Startsted og tid: Skovhuset, Fladbrovej 134 kl. 14.30-17.00

En familievenlig tur for børn og voksne i Fladbro skov. Vi går en lille skovtur i det aftagende eftermiddagslys og oplever skoven på nye måder, igennem forskellige sanseoplevelser og aktiviteter. Efter skovturen får vi varmen i Rævehulen med en skål suppe fra bålgryden. Til slut søsætter vi hver en (bionedbrydelig) lysbåd i Gudenåen med en hilsen og tanke til alle verdens sårbare børn og nyder synet af de smukke lys forsvinde ned af åen og ud i tusmørket.
Vi mødes kl. 14.30 ved skovhuset, Fladbrovej 134, 8920 Randers og slutter af senest. kl. 17.
HUSK varm (og evt. vandtæt) påklædning.

Naturbevægelser

Længde: Ca. 2,5 km

Startsted og tid: Randers Naturcenter (10.15, 11.30 og 12.45)

Synes du også, at den danske vinter har været mørk og kold, så tag familien med på denne tur. Med inspiration fra naturen og dens fantastiske arter går vi på tur langs Gudenåen og Kongslund Sø, og får igennem sjove fortællinger og "naturbevægelser" gang i både krop og lattermuskler.
Turen starter fra Randers Naturcenter og er ca. 2,5 km lang og tempoet vil henvende sig til både børn og voksne, kortbenede såvel som langbenede. Der er efterfølgende varm suppe på Naturcenteret.
Starttidspunkter: Der afholdes 3 ture i løbet af dagen: kl. 10.15-11.15, kl. 11.30-12.30 og kl. 12.45-13.45.

 

På tidsrejse i Paderup Mose

Længde: Ca. 3 km

Startsted: Paderup Mosevej / Merkurvej, kl. 13:00

Kom med på en forhistorisk rejse til fods gennem landskabet ved Paderup mose. Vi ser på hvordan landskabet har forandret sig fra istiden til nu og på hvem der mon har været vigtige aktører i området.
Og hvad med fremtiden? Hvordan passer vi på vores fælles jord?
Vi slutter af med hjortepølser på grillen. Husk gummistøvler.
Turen er 3km. Vi mødes kl. 13 der hvor Paderup mosevej møder Merkurvej.