Regionshospitalet Randers går for verdens sårbare børn

I denne uge samler Regionshospitalet Randers ind til Danmarks Indsamling ved at tælle skridt. Lokal sponsor donerer 1 krone pr. kilometer som hospitalets medarbejdere går.

Disse fire bioanalytikere er alle med til at tælle skridt i den gode sags tjeneste. Fotograf: Helle Brandstrup Larsen

På Regionshospitalet Randers går personalet hver dag rigtigt mange skridt i patienternes tjeneste. Faktisk bliver det til flere tusinde skridt om ugen, hvis man laver en samlet opgørelse. Og i uge 4 kommer skridtene til at være endnu mere værdifulde.

I forbindelse med Danmarks Indsamling 2023 samler hospitalets ansatte nemlig ind ved at tælle skridt i denne uge. Herefter gøres det samlede antal skridt op, og Djurslands Bank står klar med 1 krone pr. kilometer, der er blevet gået i løbet af ugen.

"Det er fantastisk, at noget af det, vi alligevel gør meget hver dag, tæller ekstra i denne uge, så vi sammen er med til at støtte nogle af verdens mest sårbare og fattige børn", siger Karen Rasmussen, der sidder i bestyrelsen i hospitalets personaleforening.

Randers er i år værtsby for Danmarks Indsamling, der i år samler ind for at hjælpe verdens sårbare børn. Derfor var det også helt oplagt for Djurslands Bank at være sponsor for Regionshospitalet Randers' indsamling.

"Det er helt i tråd med Djurslands Banks værdier at støtte op om et lokalt initiativ som dette. At vi som lokalt pengeinstitut i Randers kan hjælpe medarbejderne på en af byens helt store arbejdspladser med at samle penge ind til Danmarks Indsamling, kunne vi ikke sige nej til," siger områdedirektør Peter Møller.

Danmarks Indsamling 2023 sendes live på DR1 fra Musik- og Teaterhuset Værket den 4. februar. I ugerne op til tv-showet foregår der en langt række indsamlingsaktiviteter, der løbende offentliggøres på www.randers.dk/danmarksindsamling.

I år støtter Danmarks Indsamlingen verdens sårbare børn: Med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder, og det er børnene, der betaler den højeste pris. Børn der bukker under for sulten. Børn der må undvære livsvigtige vacciner. Børn der mister skolegang og bliver fastholdt i fattigdom. Randers Kommune bidrager ved at koordinerer "Randers hjælper sårbare børn" og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamling og lokale aktører om aktiviteter rundt om i kommunen.