Træningshøjskolen

På Træningshøjskolen arbejder vi med at øge din funktionsevne, så du kan blive helt eller delvist uafhængig af kommunal hjælp.

Træningshøjskolen er for borgere i Randers Kommune, som enten modtager eller er berettiget til kommunal hjælp, og som vurderes til at kunne have et betydeligt udbytte af et kortere intensivt træningsophold. Et ophold på Træningshøjskolen skal forbedre mulighederne for, at du kan leve en selvstændig og meningsfuld tilværelse og blive mere uafhængig af kommunal hjælp.

Længden på dit ophold på Træningshøjskolen afhænger af dine mål. Målene opnås ved samarbejde mellem dig og personalet, og ved deltagelse i daglige aktiviteter såsom madlavning, oprydning, rengøring og personlig hygiejne. Under dit ophold på Træningshøjskolen kan du også deltage i styrke-, balance- og udholdenhedstræning samt gåture udenfor.

Personalet er social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, ergo- og fysioterapeuter samt en sygeplejerske. Derudover samarbejder Træningshøjskolen blandt andet med din egen læge, pårørende, hjemmeplejen, hjemmesygeplejen, aktivitetspersonale og ernæringsspecialister.

Du skal selv sørge for transport til og fra Træningshøjskolen ved indflytning og udskrivelse. Hvis du har problemer med dette, kan du kontakte Træningshøjskolen.

Hvis du ønsker et ophold på Træningshøjskolen, skal du henvende dig dertil. Personalet på Træningshøjskolen vil herefter vurdere, om du er i målgruppen. Har du kontakt med hjemmeplejen i Randers Kommune, kan de søge om et ophold til dig.

Til orientering er varmtvandsbassinet, man ser i videoen, lukket.

Boligforholdene

Træningshøjskolen ligger på Center Åbakken og består af 10 lejligheder med eget bad og toilet, tekøkken og opholdsrum.

Du bor på Træningshøjskolen i en midlertidig periode og du er motiveret for at gennemgå et udviklende forløb og deltage i det sociale samvær, som er inspireret af højskoletanken.

Alle lejligheder ligger ud til et stort fællesrum, hvor dagens måltider nydes sammen med de andre kursister og personale.

Du skal medbringe tøj, fornuftigt fodtøj, medicin, toiletartikler, engangsvaskeklude og egne hjælpemidler.

Du skal selv betale for forplejning.

Håndklæde og linned stilles til rådighed.

Rygning indendørs er ikke tilladt, det gælder også e-cigaretter.

Dyr er ikke tilladt.

Du er velkommen til at modtage gæster på Træningshøjskolen, ligesom du er velkommen til at tage i byen. Vi har ikke faste besøgstider, men opfordrer til, at dine besøg både ude og i huset ikke begrænser din deltagelse i dine daglige aktiviteter.

AlterG

Brugen af AlterG har betydet, at kursisten har kunnet starte træning af gangfunktionen tidligere end ellers. Videoen viser en kursist fra Træningshøjskolen i træningsredskabet AlterG.