Hvorfor kun klare sække?

Hvorfor skal jeg bruge klare sække, når de er meget dyrere end de sorte?

Fordi det siger loven.

Erfaringer fra genbrugspladserne viser, at sorte sække ofte smides i containeren til brændbart - også selvom sækkens indhold egentlig skulle sorteres yderligere eller måske endda slet ikke hørte hjemme på genbrugspladsen. Og der er faktisk rigtigt gode grunde til at gøre det:

  • Klare sække giver bedre sortering. Bedre sortering giver bedre økonomi og bedre miljø.   
  • Klare sække giver pladsmanden mulighed for at vejlede og hjælpe - det er ikke så nemt, når han ikke kan se affaldet for sort plastik!
  • Du tiltrækker dig pladsmandens opmærksomhed, når du kommer med dit affald i sorte sække. Måske prøver du at skjule noget?!? Ved den seneste affaldsanalyse på Randers Genbrugsplads blev der fundet en del restaffald (dagrenovation), hvilket slet ikke hører til på genbrugspladsen. Det meste var i sorte sække.

Og det er ikke bare os i Randers, der går og får gode ideer.  Det står skam også i Affaldsbekendtgørelsen, at sorte sække er bandlyst på genbrugspladsen.

"De klare sække er så dyre!"

Det er der råd for! Tøm indholdet fra din klare sæk ned i den rigtige container og tag den klare sæk med dig hjem igen. Så kan du bruge den igen næste gang, du skal på genbrugspladsen.