Pak traileren og spar tid på genbrugspladsen

Sortér dit affald hjemmefra - så er du hurtigt færdig på genbrugspladsen.

Sortér affaldet, og put det i klare sække

Sortér affaldet efter, hvilken container det skal i, og put hver affaldstype i en klar sæk. Affaldstyperne kan du se i vejledningen Sortér rigtigt. Når du kommer ud til genbrugspladsen, tømmer du sækkene op i de rigtige containere og tager sækken med hjem til næste tur på genbrugspladsen.

Fordel det hele på traileren

Nu er du klar til at fordele affaldet på traileren. Sørg for, at de tungeste ting står på akslen. Både forvægt, bagvægt og overlæs kan give farlige situationer i trafikken.

Bind tingene fast

Dit affald skal blive på traileren hele vejen til genbrugspladsen - både af hensyn til andre bilister og fordi henkastet affald kan give bøder. Det er jo også bedst, at det gør nytte, og ikke ligger og flyder på gader og veje. Sæt kroge eller dutter på kanten af din trailer, så du nemt kan binde affaldet fast med reb eller et elastisk trailernet.

Når du pakker traileren, så skal affaldet være bundet forsvarligt fast, både af hensyn til andres velfærd, og fordi tabt affald på gader og veje kan give bøder. Sortér affaldet op i grupper, så du nemt kan tømme affaldet af i de rigtige containere, når du er ankommet på genbrugspladsen og taget trailernettet af.

Affaldstræet er også gjort fast, så det hele kan komme i containeren til rent træ og blive lavet til spånplader.