Poser og den lille grønne køkkenspand

Vi leverer nye poser hvert forår. Løber du tør, så brug en almindelig affaldspose i stedet.

Jo mindre beholder til restaffald du har, jo billigere bliver det – især hvis beholderen til restaffald kun skal tømmes hver 14. dag.

Når du skal sortere dit madaffald, er det lettest, hvis du har en beholder til i dit køkken – der hvor affaldet opstår. Derfor får du en lille grøn spand med låg. Den er 20, 5 cm høj, 26,5 cm bred og 20, 5 cm dyb. Den kan du eventuelt hænge under køkkenvasken - så er den lige ved hånden i forbindelse med madlavningen.

Hvordan og hvornår får vi nye poser?

Bor du i etageejendom, bofællesskab med flere end 4 husstande, eller i en ejerforening, så vil du få poserne udleveret af din vicevært/udlejer eller som vedtaget af ejendommens bestyrelse.

Hvis du bor i enfamiliehus skal du fra maj 2024 blot binde en pose på din affaldsbeholder. Det er signal til skraldemanden om, at han skal aflevere nye roller med poser til madaffaldet. Skulle du løbe tør for poser, kan du bruge almindelige skraldeposer eller andre poser efter dit valg. 

Poserne er lavet af genbrugsplast. Inden madaffaldet bliver bioforgasset og efterfølgende spredt på markerne, bliver det renset for plastik og andre urenheder. Derfor benytter vi plastikposer og ikke andre dyrere alternativer som bionedbrydelige poser eller papirsposer.

Den lille grønne køkkenspand

Hvis du bor i enfamiliehus, så har vi leveret den lille grønne køkkenspand, da vi rullede ordningen med indsamling af madaffald ud i dit område. Bor du i en etageejendom, så skal din udlejer/vicevært sørge for, at alle lejemål har modtaget både en spand og poser hertil.

Er du nybygger af et enfamiliehus, så leverer vi en grøn køkkenspand samtidigt med, at vi leverer de affaldsbeholdere, du har bestilt til ejendommen.

Har du ikke modtaget den grønne køkkenspand, så kan du rette henvendelse til affaldskontoret på tlf. 89 15 16 17 eller på mail affaldskontoret@randers.dk