Fjernvarme

Tre ud af fire hjem i Randers Kommune får varme fra det lokale fjernvarmeværk og det er godt for klimaet.

Fjernvarme er en miljøvenlig og energieffektiv form for opvarmning. Hvis du bor i et område med fjernvarme og har oliefyr eller elvarme, kan du med fordel tilslutte dig fjernvarmen - der er både penge og CO2 at spare.

75 % af alle husstande i Randers Kommune er tilsluttet fjernvarme. Et hus på 130 kvm med fjernvarme udleder i gennemsnit 2.215 kg CO2 pr. år.

Udfasning af olie- og naturgas

Hvis du bor i et område med naturgas, hvor der ikke er fjernvarme i øjeblikket, kan det være, at det er undervejs. Lige nu udlægger fjernvarmeselskaber nemlig fjernvarme flere steder. 

Er der ikke fjernvarme på vej, kan man lokalt gå sammen og undersøge, om der er interesse for det. Hvis det er tilfældet, hjælper Randers Kommune gerne med det videre forløb.

Er der på nuværende tidspunkt ikke mulighed for fjernvarme, kan olie- eller gasfyret udskiftes med en individuel varmeløsning som varmepumpe eller jordvarme.

Varmeværker

I Randers Kommune ligger nedenstående varmeværker, som leverer fjernvarme til boliger i lokalområdet. De fleste værker er ejet af forbrugerne. Kontakt vedrørende drift skal ske direkte til værkerne.

Kontakt

Lodsvejen 29, Mellerup
8930 Randers NØ
Tlf.: 8644 1381
E-mail: mkv@firma.tele.dk

Formand: Christian Jensen, 2323 9900
Driftsleder: Jan Flemming Neimann, 3089 1381