Få økonomisk eller social støtte til en fritidsaktivitet

Børn og unge op til 18 år kan få støtte til at begynde til en fritidsaktivitet, indkøb af udstyr eller betaling af kontingent. I Randers Kommune skal alle børn have mulighed for at gå til en fritidsaktivitet, denne indsats kalder vi Fritid For Alle. Her på siden får du overblik over og vejledning til, hvordan du får social eller økonomisk støtte

Du kan få to former for støtte. Social støtte, der hjælper med den gode opstart til en fritidsaktivitet, og økonomisk støtte, der kan give jer støtte til indkøb af udstyr eller betaling af kontingent. Støtten kan søges til børn og unge mellem 5 og 18 år.

Økonomisk støtte

Økonomisk støtte kan I søge, hvis familien er økonomisk presset og ikke har råd til at betale kontingent eller udstyr.

Støtten søges hos en af vores tre samarbejdsorganisationer, som står for at læse ansøgningerne. Ansøgningen skal sendes i samarbejde med en forening eller fagpersonalet på skolen.

Fritid For Alle samarbejder med Red Barnet, FC Fonden og Børnenes Kontor

Social støtte og hjælp til opstarten

Det er ikke altid let at være ny, når man starter til en fritidsaktivitet. Derfor har vi allieret os med en række foreninger i Randers Kommune, hvor der er udpeget en 'social frivillig', som du eller dit barn/ung kan få tilknyttet, så opstarten i foreningen kommer til at gå så let som muligt. De kan også hjælpe med at søge økonomisk støtte. 

Er du i tvivl, så tag fat i Randers Kommunes fritidskoordinator.

Skoler og fagpersonale

Indsatsen har til mål at bygge bro mellem skoler/fagpersonale og det frivillige foreningsliv. Vi har nemlig alle en rolle i at give børn og unge i Randers Kommune lige adgang til det frivillige foreningsliv.

 

Randers Kommune har lavet materiale til skolerne og fagpersonalet.