Bliv frivillig

Der er mange muligheder for at gøre en forskel som frivillig

At være frivillig er mange ting, og der er masser af muligheder, uanset hvilke interesser du har, og hvor meget tid du ønsker at bruge på det frivillige arbejde.

Du kan blive frivillig indenfor alle fritidsforeninger (eksempelvis spejdere eller idræt), hvor du kan være træner, leder, hjemmeside ansvarlig, stå for sociale aktiviteter, klargøre baner, bestyrelsesmedlem eller andet. Alle kan bidrage med frivilligt arbejde.

Hjælp med at gøre en forskel i det lokale foreningsliv


Generelt kan idrætsforeningen altid bruge flere frivillige hænder. Det både til enkelt stående og løbende aktiviteter – små som store opgaver. Selvom man måske føler, at man ikke har de idrætslige kompetencer der matcher den pågældende aktivitet, så er der helt sikkert noget du kan bidrage.

Inden du søger efter en forening eller tager kontakt, er det en god ide at overveje disse spørgsmål: 

  • Hvilket område indenfor idrætten brænder jeg for? Er det en bestemt klub, idrætsgren, eller en bestemt målgruppe (børn, unge, voksne, udsatte, osv.)?
  • Hvad synes jeg er sjovest at bidrage med – f.eks. at sætte nye ting i gang, at lave løbede opgaver, administrative eller praktiske opgaver, events eller opgaver med foreningsledelse?
  • Hvor hyppigt har jeg tid og lyst til at hjælpe?
  • Hvor langt vil jeg køre efter det?

Tag kontakt til en forening

I Randers kommune er der tæt på 300 foreninger på fritidsområdet og mere end 180 foreninger inden for idrætsområdet.

Der er mange forskellige opgaver ude i de lokale idrætsforeninger. Der er helt sikkert også plads til dig, der ønsker at engagere sig frivilligt og ikke har gjort det endnu.

Kontakt eventuelt foreningerne i dit helt nære lokalområde og spørg, om der er noget du kan hjælpe med. Søg eventuelt på foreningsportalen, hvor du kan finde beskrivelse af alle foreninger inden for fritidsområdet i Randers Kommune.  

Find foreninger og kontaktoplysninger på Foreningsportalen.

Du kan også læse om frivillighed på forskellige områder i Randers Kommune.