Digital Post for dig på 15 år

Når du fylder 15 år, får du automatisk en digital postkasse i Digital Post

Beskederne i Digital Post kommer fra fx din kommune, biblioteket, tandlægen og hospitalet. Hvis du har et fritidsjob, kan du også få post om udbetaling af feriepenge. 

Det er altid en god idé at spørge dine forældre til råds, hvis du er i tvivl om, hvordan du bestiller dit NemID eller får adgang til Digital Post.

Du kan give dine forældre en læseadgang til din Digital Post

Du kan give dem læseadgang til din Digital Post. Det betyder, at når dine forældre er logget ind i deres egen Digital Post, så kan de også se de beskeder, der er sendt til dig. 

Dine forældre kan få besked om ny post i din Digital Post

Dine forældre kan modtage en sms, når der er ny post til dig. De kan ikke læse beskederne. Du kan melde dig eller dem til sms-beskeder, når du er logget ind i Digital Post. Se under Menu og ’Beskeder om ny post’. Her kan du indtaste et mobilnummer og op til 5 e-mailadresser. Fx kan det være dine forældres mobil og din egen e-mail, så kan du også følge med selv.

Du kan spørge dine forældre om hjælp, hvis du er i tvivl om, hvordan du bestiller NemID eller får adgang til Digital Post.

Du kan også få hjælp til Digital Post hos kommunen. Læs mere på kommunens hjemmeside. Vær opmærksom på, at nogle steder skal man bestille tid for at få hjælp.

Hvis du har brug for hjælp til at bestille, aktivere eller opgradere dit NemID, skal du læse mere på nemid.nu/15.

Hvis du ikke kan finde dit brev om Digital Post, som vi har sendt til dig som papirpost, kan du også se det her:

Du får helt automatisk din egen Digital Post til beskeder fra det offentlige, når du fylder 15 år. Posten kan du læse i Digital Post på borger.dk, e-Boks, mit.dk eller i Digital Post-appen.

For at få adgang til din Digital Post skal du have et NemID. Hvis du allerede har et NemID til at tjekke netbank, så er du nødt til at opgradere det.

Mange unge får et NemID i deres bank til at tjekke netbank, men det kan du ikke anvende til at se din Digital Post. Det mangler nemlig en såkaldt offentlig digital signatur.

Læs mere om, hvordan du får NemID med offentlig digital signatur på borger.dk/15.

Du logger på Digital Post på borger.dk, i Digital Post-appen, på e-boks.dk eller mit.dk. Husk, at du skal bruge dit NemID til at logge på.

Hvis du ikke har et NemID, kan du bestille det på nemid.nu/15. Hvis du allerede har et NemID til din netbank, skal du opgradere det, før du kan bruge det til at logge på Digital Post.

Digital Post til forældre

Når dit barn fylder 15 år, sender offentlige myndigheder beskeder direkte til dit barns egen Digital Post. Postkassen bliver oprettet automatisk.

Du skal blot hjælpe dit barn med at få adgang til Digital Post.

Du vil som forælder ikke længere modtage beskeder vedrørende dit barn.    

Hjælp din 15-årige med:
  • at bestille NemID første gang og efterfølgende få det aktiveret
  • at opgradere NemID, hvis din 15-årige allerede har et NemID til netbank
  • at logge på Digital Post første gang. Her kan I sammen udfylde kontaktoplysninger, så der kommer en sms, når der er nye beskeder i Digital Post.

Det er vigtigt, at din 15-årige får adgang til Digital Post hurtigst muligt efter at være fyldt 15 år. Ellers er der risiko for at misse vigtige beskeder fra offentlige myndigheder om fx biblioteksbøder, hospitalsindkaldelser, feriepenge osv. Du vil som forælder ikke længere modtage disse beskeder på vegne af din 15-årige.  

Din 15-årige kan finde hjælp på borger.dk/15.

Du kan som forælder læse mere om, hvordan du kan hjælpe dit barn i Forældreguiden ’Guide: Når du er forælder til en teenager’.  

I Digital Post får din 15-årige beskeder fra offentlige myndigheder. Til at begynde med kan det fx være beskeder som biblioteksbøder eller feriepenge, hvis din 15-årige har et fritidsjob. Det kan også være indkaldelse til tandlægen eller til undersøgelser på hospitalet.

Det er lovpligtigt at have Digital Post til beskeder fra det offentlige for alle, der er fyldt 15 år.

Som udgangspunkt er det kun din 15-årige, der har adgang til sin egen Digital Post fra det offentlige.

Vi anbefaler, at du taler med din 15-årige om, at du har to muligheder for at støtte op om, at han eller hun får læst sin Digital Post.

Hvis din 15-årige ønsker det, kan du som forælder:

  • få tildelt læseadgang
  • få besked om ny post, når der er ny post til din 15-årige. 

For at få læseadgang til din 15-åriges Digital Post, skal din 15-årige selv tildele dig adgangen via Digital Post på borger.dk eller få hjælp til det hos kommunen. 

For at få besked om ny post kan din 15-årige indtaste et mobilnummer og op til 5 e-mailadresser under ’Beskeder om ny post’ i menuen i Digital Post på borger.dk, når din 15-årige er logget ind.

Du kan som forælder ikke overtage ansvaret, men du kan hjælpe din 15-årige med at læse og forstå beskederne fra offentlige myndigheder.

Efter at være fyldt 15 år har man selv ansvaret for at læse beskeder fra offentlige myndigheder i sin Digital Post.

Det er lovpligtigt.

Når dit barn fylder 15 år, modtager han eller hun et brev om Digital Post med almindelig brevpost.

Hvis du og dit barn ikke kan finde brevet, kan I se brevet her: