Nyttige links om uddannelse

Har du brug for inspiration til dit studievalg, information om livet som studerende, et studiejob eller en praktikplads?

Uddannelsesguiden - I Uddannelsesguiden kan du finde information om ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelser, herunder adgangskrav og optagelse på de enkelte uddannelser. Du kan også få inspiration til dit studievalg med f.eks. Studievælgeren eller Jobkompasset.

Studievalg Østjylland - Studievalg Østjylland er et af syv vejledningscentre i Danmark, som har til opgave at levere uafhængig og landsdækkende vejledning om valg af videregående uddannelse og erhverv.

Statens Uddannelsesstøtte (SU) - SU er en økonomisk hjælp, du kan få, mens du uddanner dig. Beløbets størrelse afhænger af, hvilken uddannelse du tager, hvor du bor (ude- eller hjemmeboende), hvor gammel du er, og hvornår du er startet på din uddannelse.

Borger.dk – på borger.dk kan du bl.a. bestille afgangsbeviser og læse om de forskellige typer af uddannelser og ungdomsboliger.

E-vejledning - E-vejledning er uddannelsesguidens online vejledningsplatform. Her kan du for eksempel chatte med en vejleder, hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit valg af studie eller uddannelser generelt.

Dinstudievej.dk - Dinstudievej.dk er en blog, der er udviklet af VIA University College. Her kan du få hjælp og inspiration til dit studievalg. På bloggen kan du finde guides og cases, der kan hjælpe dig med dit valg af studie og give dig indblik i livet som studerende.

Studiejob og praktikplads

På nettet kan du finde en række jobportaler, hvor det er muligt at finde frem til enten ledige studiejob eller en praktikplads. Søg fx efter "studiejob".