Livsstil og kost

I Psykiatriens Hus er der forskellige aktiviteter med fokus på livsstil og kost.

Herunder kan du læse om de forskellige aktiviteter der er på nuværende tidspunkt.

Mad skolens formål er at sætte fokus på kostens betydning for vores velbefindende.

Med den rette sammensætning af kosten kan vi forbedre hjernens funktioner og styrke hukommelsen samt forebygge livsstilssygdomme.

Uhensigtsmæssig sammensætning af kosten kan derfor medføre dårlig hukommelse, inaktivitet, overvægt, somatiske sygdomme, vredesudbrud som ellers ikke ville komme til udtryk, uregelmæssig søvn, samt depression. Vi har alle hørt sloganet ”du er hvad du spiser”. Dette er fortsat gældende, hvis vi ikke kan tænke, er det svært at træffe de rigtige valg. Forskningen i ”kostens betydning for hjernen” er indenfor de sidste år eksploderet og er højaktuel, derfor dette fokus på kostens betydning for vores liv og velbefindende.

Madskolen retter sig mod borgere, der lever med psykisk sårbarhed, og som ønsker konkrete redskaber og vejledning i forhold til mestring af sund kost.

Læs folder om Madskole.

Du kan få individuel kostvejledning ved Marlene Rohde.

Der er dog lige i øjeblikket lukket for tilgang.

Randers Kommune/Psykiatriens Hus vil gøre det nemmere for borgeren at vælge sundt, og målet er at fremme sundheden, forebygge udviklingen af livsstilsbetingede sygdomme samt styrke forebyggende og sundhedsfremmende indsatser. Vi lægger vægt på sunde rammer og retningslinjer og vil arbejde med:

  • Sund mad
  • Mere bevægelse
  • Røgfrie miljøer

Psykiatriens Hus har udarbejdet en kostprofil. følg linket og se nærmere.

Psykiatriens Hus' kostprofil

Behandlingen understøtter en række andre metoder som f.eks. terapeutisk behandling og recovery proces og virker bedst over et længere tidsrum.

Metoden består af 5 kinesiske ørepunkter i hvert øre. Man kan vælge at supplere med andre punkter. Akupunktørerne vil nøje fortælle om hvilke muligheder, der er og hvad det kan hjælpe for.

Når nålene er sat i er det vigtigt, at man sidder så man kan slappe så godt af som muligt. Der er forskellige stoletyper samt puder og tæpper til at gøre det behageligt. Lyset bliver dæmpet og der spilles stille musik. Der skal påregnes at skulle bruge en time pr. gang

NADA forgår i gruppe med op til 10 personer.

Vil du vide mere om Nada Akupunktur kan du kontakte

NADA
Tlf.: 21 48 62 10

 

Læs folderen om Nada akupunktur.

Der findes en massagestol i stueetagen ved indgang B. Der er mulighed for at købe poletter i administrationen på samme etage. Èn polet for 10 kr. eller 3 poletter for 25 kr. Stolen er skærmet af ved hjælp af en rumdeler.