Handicapparkering

Parkeringspladser afmærket med et kørestolssymbol er reserveret til handicappede bilister. For at benytte disse pladser, skal man have et handicapparkeringskort.

Det blå handicapparkeringskort giver særlige rettigheder for parkering på de kommunale parkeringspladser i Randers Kommune.

Først og fremmest giver kortet ret til at parkere på de pladser, der er reserveret til handicapparkering, men derudover har biler med handicapparkeringskort også ret til at:

  • Parkere gratis på kommunale betalingsparkeringsplads.
  • Parkere i op til 1 time på steder, hvor tidsbegrænsningen er 15 eller 30 minutter. Dog ikke hvis tidsbegrænsningen er angivet på skiltet med handicapsymbolet. Husk at indstille P-skiven.
  • Parkere ubegrænset på steder med 1, 2 eller 3 timers parkering. Dog ikke hvis tidsbegrænsningen er angivet på skiltet med handicapsymbolet.
  • Parkere i 15 minutter på steder, hvor der er parkeringsforbud, og/eller af- og pålæsning er tilladt. Husk at indstille P-skiven.

De særlige rettigheder for parkering gælder kun, hvis handicapparkeringskortet er placeret i bilens forrude, så hele kortet er synligt for kontrol. 

To- og trehjulede køretøjer skal altid parkeres på pladser beregnet for motorcykler.

Vær desuden opmærksom på, at parkeringsreglerne udelukkende gælder, når du parkerer på offentlige områder. På private områder, fx ved boligselskaber og indkøbscentre, skal du altid følge de regler, som fremgår af skiltningen på stedet.