Udsatte børn og unge
Alt for mange børn og unge i Randers Kommune er udsatte og i risiko for at få et liv uden arbejde og på kanten af arbejdsmarkedet.
31. august 2025
3. juni 2025
Det vurderes af afgørende betydning, at antallet af udsatte unge (uden arbejde eller uddannelse) nedbringes betydeligt.
Indsatsen for at hjælpe gruppen af allerede udsatte unge bør gå hånd-i-hånd med et mere langsigtet og forebyggende fokus på udsatte småbørn og skolebørn.
Fra forskningen vides det, at tidlige indsatser giver et større potentiale for positive forandringer, og at det er den tidlige forebyggelse, som har den største effekt. Dette er særligt relevant og vigtigt, når der ses på småbørnsområdet og de tiltag og indsatser, der bør sættes i værk for at sikre børnene en tryg og stabil opvækst med potentiale for et godt liv.
Det gælder fra fødslen og alderen, hvor børn i risikogruppen går i dagtilbud, ligesom fokus bør videreføres i skolealderen.
Randers Kommunes folkeskoler har i dag en løfteevne som forventet, bortset fra en enkelt skole som præsterer under det forventede niveau. Det vil sige, at folkeskoleeleverne fagligt præsterer nogenlunde på niveau med det forventede, når der korrigeres for socioøkonomiske baggrundsvariable. Hvis ambitionerne i Fremtidens Randers skal realiseres, vurderes der brug for, at kommunens skoler i væsentlig grad forbedrer deres løfteevne.
Ved en styrket indsats for udsatte børn kan en af de primære fødekæder til overførselsindkomst på sigt væsentligt nedbringes.
Har du forslag til, hvordan indsatsen om udsatte børn og voksne kan blive styrket, kan du komme med dine inputs her.
Høringssvar (2)
Ann Ingerslev Holmgrün
8981 Spentrup
Hjælp til unge
Jeg er rystet i min grundvold over den hjælp der tilbydes til de unge som har problemer - og guderne skal vide at der er mange af dem.
som ung uden uddannelse (som man ikke kan fuldføre pga diverse udfordringer), så skal man stables sammen med andre og søge de samme ikke-eksisterende jobs, og samtidig taler sagbehandleren og Tilbuddet ikke sammen. Disse unge mennesker er GRUNDSTAMMEN i kommunens fremtid. Mit forslag er at bruge ressourcerne fra Sct Pedersgade tilbudet til at målrette forløb og evt udredninger i ét samlet forløb med én kontaktperson. Disse unge mennesker har ikke overskud til navigere i det nuværende kommunale cirkus, og oh skræk - de får endnu sværere ved at komme ud af den situation de er havnet i.
nuværende metoder gør at Randers bliver nr. 99 ud af 99 ved næste måling.
dette er et opråb på de unge vegne!!!!!!!!!
Tom Pedersen
8960 Randers SØ
Genoptag samarbejdet med Landsforeningen Talentspejderne
I perioden 2013-2024 havde Randers kommune et samarbejde med Landsforeningen Talentspejderne om at hjælpe kommunens udsatte unge mellem 12-29 år på vejen til uddannelse og job. De har nogle af landets bedste resultater. Hele 80 pct. kommer i uddannelse og job til en meget lille kostpris på 6.500,- pr. ung.