Udviklingsplan for Flodbyen Randers – Byen til Vandet
Høring: Forslag til endelig udviklingsplan og forslag til miljøvurdering for Flodbyen Randers – Byen til Vandet
1. juli 2020
20. maj 2020
Afgiv din bemærkning i bunden af siden.
Randers Byråd besluttede på mødet den 18. maj 2020 at sende forslag til endelig udviklingsplan for Flodbyen Randers – Byen til Vandet – i den sidste høring. Alle får dermed en sidste mulighed for at give forslaget et tjek inden byrådets endelige vedtagelse af planen. Planen kommer til at sætte retningen for Randers Kommunes største byudviklingsprojekt nogensinde.
Udviklingsplanen for Flodbyen Randers er det endelige forslag til, hvordan det 59 hektar store område ved Gudenåen og Randers Fjord kan bruges til attraktiv byudvikling. Flodbyen kan realiseres, fordi Randers Havn over en årrække flytter ud til nye arealer. Visionen gøres realiserbar i et samspil mellem en strategisk plan, en fysisk plan, en økonomisk plan samt en etapeplan. Den samlede udviklingsplan fastlægger de overordnede principper for det videre arbejde og for dialoger med fremtidige investorer og grundejere i forbindelse med udviklingen af området.
Det endelige forslag til udviklingsplanen er udarbejdet på baggrund af vinderteamets forslag fra parallelkonkurrencen om udviklingsplanen i 2019 og ud fra de rammer, som byrådet besluttede den 9. december 2019 med afsæt i anbefalinger fra dommerkomitéen for parallelkonkurrencen. Borgernes input til de 3 forslag i parallelkonkurrencen indgik i dommerkomitéens vurderinger forud for valg af vinderteam.
Formålet med udviklingsplanen er at sætte den overordnede retning for byudviklingen, klimatilpasningen og etableringen af ny infrastruktur i midtbyen. Udfordringerne er store, tidsperspektivet rækker langt ud i fremtiden og ingen kender konjunkturer, marked, teknologi, behov og arkitektur om 20 eller 50 år. Derfor er der med udviklingsplanen lagt stor vægt på at skabe et byudviklingsmæssigt og økonomisk robust – men også dynamisk – grundlag for udviklingen af Flodbyen. Hensigten er, at udviklingsplanen sammen med detaljerede planer for 1. etape skal skabe grundlag for udarbejdelsen af konkret planlægning forud for realiseringen.
Et centralt element i udviklingsplanen er at sammentænke attraktiv byudvikling med klimasikring af midtbyen samt ny forbedret infrastruktur. Sammen med Klimabroen udgør Klimabåndet således en sikring af byen på begge sider af åen og fjorden, som kan håndtere en samlet løsning af skybrudsregn, stigende grundvand og oversvømmelser op til tre meter over daglig vande.
Visionen for Flodbyen konkretiseres i følgende hovedpunkter:
- MERE PLADS TIL NÆRVÆRENDE NATUR
- VANDKANTEN ER FOR ALLE
- KLIMABÅNDET SOM GEVINST FOR HELE BYEN
- VARIERET OG FORBUNDET BY
- MANGFOLDIGT BY- OG HVERDAGSLIV
- FOKUS PÅ STEDER VI DELER FOR HELE BYEN
Læs Forslag til udviklingsplan Flodbyen Randers - Byen til Vandet her
Læs PIXIBOG Forslag til udviklingsplan for Flodbyen Randers - Byen til Vandet her
Borgermøde
Vi inviterer til borgermøde i forbindelse med høringen af forslag til udviklingsplanen for Flodbyen Randers. Til mødet vil vi fortælle om forslaget til udviklingsplanen, uddybe visionen og besvare spørgsmål.
Møder finder sted den 25. juni 2020 i den store sal i Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers C. Mødet afholdes to gange, så flere får mulighed for at deltage. Du kan deltage i et møde enten kl. 17.00-18.00 eller kl. 19.00-20.00.
Vi overholder naturligvis alle COVID-19-retningslinjer, herunder et maksimalt deltagerantal på 50 personer med afstand mellem siddepladserne.
Der var tilmeldingsfrist den 23. juni 2020.