Kristrup Børnehus lukker midlertidigt pga. udbredt sygdom

På grund af høj smitte med covid-19 i Kristrup Børnehus vurderer dagtilbudschef, Lars Lynghøj, at det ikke er driftsmæssigt forsvarligt at modtage børn i institutionen torsdag d. 13. januar og fredag d. 14. januar 2022.

I Kristrup Børnehus er der 52 børn, der er testet positiv med covid-19, og 20 medarbejdere, som er forhindret i at komme på arbejde grundet positiv test, eller fordi de er nære kontakter. Derfor har dagtilbudschef, Lars Lynghøj, i samarbejde med institutionen besluttet, at det ikke er driftsmæssigt forsvarligt at tage imod børnene torsdag og fredag.

”Det er ikke driftsmæssigt forsvarligt at tage imod børnene i dagtilbuddet som situationen er nu. Jeg kan ikke som dagtilbudschef, og vi kan ikke som kommune stå på mål for, at der ikke er medarbejdere til, at vi kan drage omsorg for børnene. Vi skal give dem en tryg hverdag, vi skal hjælpe dem i konfliktsituationer og i omsorgssituationer, og det kan vi ikke med de medarbejdere, der er tilbage,” siger dagtilbudschef Lars Lynghøj.

Hvis forældrene ikke har andre muligheder for at få passet deres børn, kan de tage kontakt til institutionslederen, der vil forsøge at hjælpe med at finde en løsning. Der kan dog ikke stilles garanti for pasning.

Forældre til børn i Kristrup Børnehus har fået direkte besked.