Danmarks værestedsbrugere holder igen Ferie Camp i Randers

Børn, unge og voksne fra væresteder i hele landet kan igen se frem til en hyggelig ferieuge i Randers. Ferie Camp løber af stablen i uge 27 og byder på et stort fællesskab og mulighed for at være en del af de mange sports og kreative aktiviteter, workshops, koncerter og en masse andre sjove ferieoplevelser i området omkring Langvang Idrætscenter.

Cliff Kaltoft, sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder, og borgmester Torben Hansen kunne endnu engang give hånd på, at Ferie Camp skal afholdes i Randers. Foto: Randers Kommune.

Ferie Camp er et gratis sommerferietilbud til socialt udsatte familier og brugere af landets væresteder. Sidste år deltog 1700 værestedsbrugere inklusiv 650 børn. Ferie Campen er arrangeret af Landsforeningen af Væresteder, og sekretariatschef Cliff Kaltoft ser frem til sommerens camp.

"Vi glæder os rigtig meget til årets Ferie Camp og at kunne tilbyde en hyggelig sommerferieuge for en masse mennesker, som ikke har andre muligheder for at kommer på sommerferie. Vi tror på, at alle mennesker har brug for ferie, da det er når vi holder ferie, at vi får en mulighed for at få et nyt perspektiv på vores hverdag," siger Cliff Kaltoft, sekretariatschef i Landsforeningen af Væresteder.

I Randers endnu engang

Ferie Campen har været afholdt i Randers siden 2017 - minus to coronaår i 2020 og 2021. Aftalen om igen at komme til Randers har Landsforeningen af Væresteder netop indgået med Randers Kommune.

"Vi er rigtig glade for at komme til Randers igen. Det er femte gang, vi er i Randers, og fjerde gang vi holder det på Langvang. Det er ideelle rammer for både afslapning og Ferie Campens mange forskellige aktiviteter og begivenheder," siger Cliff Kaltoft.

Randers Kommunes borgmester Torben Hansen er også glad for at kunne byde feriecampen velkommen endnu engang.

"Det er fantastisk, at vi igen kan byde velkommen til Ferie Campen her i Randers og give en masse børn, unge og voksne mulighed for at nyde en ferieuge med både afslapning, fællesskab og samvær. For mange børnefamilier er Ferie Campen den eneste mulighed for at komme på sommerferie, og det betyder meget for mig, at vi støtter op om, at de får en skøn uge," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Temaet for årets Ferie Camp er Landsforeningen af Væresteders 25-års jubilæum.

"Landsforeningen af Væresteder har 25-års jubilæum i år, og det er oplagt for os at fejre vores fødselsdag sammen med feriedeltagerne, som kan se frem en festlig fejring og et tilbageblik på 25 år," siger Cliff Kaltoft.

Hvor og hvornår

Ferie Camp 2023 afvikles i uge 27 fra mandag 3. juli klokken 10.00 til søndag 9. juli klokken 10.00. Adressen er Langvang Idrætscenter, Mariagervej 180, 8920 Randers NV.