
Engelske ledere og lærere bliver inspireret af Randers
En gruppe ledere og lærere fra den engelske by Warrington besogte i uge 22 en række skoler og dagtilbud i Randers. Her blev de inspireret til, hvordan de kan udvikle deres pædagogiske praksis, skabe nye læringsperspektiver og arbejde mere direkte med science og natur.
Otte ledere og lærere fra Barnton Community Nursery and Primary School i den engelske by Warrington besogte den 29. maj Randers Naturcenter for at se, hvordan skoler og dagtilbud bruger Naturcentret og arbejder med science og udeliv. I lobet af deres besog i Danmark, som varede fra den 28. til den 31. maj, var gruppen rundt i Randers og besoge tre folkeskoler og tre dagtilbud.
"Vi er meget imponeret af Naturcentret. Her er virkelig nogle gode og frie rammer til læring. Vores skole har også adgang til dyr, skov og natur, men vi formår ikke i samme grad at udnytte de ressourcer. Vi mangler simpelthen værktojerne til, hvordan vi kan skabe læring gennem leg og udeliv. Og det kan vi se, at de har rigtig gode erfaringer med her i Randers," fortæller Samantha Rutter, der er lærer på Barnton Community Nursery and Primary School.
Gæsterne fra Warrington er i Randers i forbindelse med Erasmus+ udviklingsprogrammet "Job-Shadowing".
"Det er dejligt, at vi kan være med til at inspirere til nye praksisser her i Randers. Samtidig har besoget også medfort, at vi er blevet endnu skarpere på, hvordan vi arbejder med læring og pædagogisk praksis i dagligdagen," fortæller Karsten Klokkerholm, der er Læringskonsulent på Læringscenter Randers.
Læring i det fri
"Vi er meget optaget af, hvordan vi bedst kan understotte praktisk læring, hvor bornene selv får mulighed for at få hænderne ned i det, de skal lære om. Derfor er vi også inspireret af, hvordan man kan gore læring mere levende for bornene. Når man går rundt her i Naturcentret et det virkelig tydeligt, hvordan de har et godt greb om det at inddrage bornene og skabe læring i udendors miljoer," fortæller Samantha Rutter og fortsætter:
"Det er spændende at se, hvad de næste dage byder på, men allerede nu har vi fået nogle værktojer til, hvordan vi kan udnytte de ressourcer, vi allerede har, på en bedre måde. I dag sidder vores born det meste af tiden inde i klasseværelserne og lærer matematik og engelsk. Nu er vi virkelig blevet inspireret til, hvordan man kan facilitere læring i det fri. Altså hvordan vi kan kombinere fagområder som science, matematik, kunst og designteknologi med udeliv og "hands on"-læring".
De engelske ledere og lærere besogte Randers fra den 28. til 31. maj