Få Energistyrelsens gode råd til at spare på energien

Vidste du, at du kan spare op mod 5.000 kr. om året, hvis du korter fem af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter? Energistyrelsen har samlet en række gode råd til hver sæson, der kan hjælpe borgere med at spare på energien.

Ifolge Energistyrelsen mærker vi alle konsekvenserne af usikkerheden omkring energiforsyningerne til Europa. Det har gjort priserne for energi historisk hoje. Det koster os dyrt, og det har gjort os endnu mere motiverede for at spare på energien end normalt.

Med en ny kampagne sætter Energistyrelsen fokus på relevante spareråd i hver sæson og ruster os til at gore noget her og nu. For spareråd er i hoj grad sæsonbaserede, og det kan gore en stor forskel for din varme- og elregning at fokusere på en håndfuld aktuelle råd - hvad end det er hojsommer eller fyringssæson, og hvad end du bor i hus eller lejlighed.

Sommerens bedste spareråd

Selvom hojsommeren ikke er den mest energislugende sæson på året, er der stadigvæk betydelige energibesparelser at hente. Du kan med fordel folge de fire råd og spare på sommerens energiforbrug allerede nu.

  1. Sommerluk varmeanlægget
    Send dit varmeanlæg på sommerferie, så sparer du op mod 5 % på den årlige varmeregning i lobet af en sommer. Det er op til 1.300 kr. i et typisk 140 m2 hus, der er opvarmet af gasfyr - og det tager kun 5 minutter. Du kan også sommerlukke andre typer af varmeanlæg. Du kan se hvordan på Energistyrelsens hjemmeside.
  1. Tag kortere varme bade
    Gor dine varme bade kortere. 1 m3 vand koster ca. 75 kr. - varmt vand koster det dobbelte for mange. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kr. om året.
  1. Brug torresnoren
    Brug torresnoren i haven, i gården eller torrestativet på altanen. Så får torretumbleren og dit stromforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket torretumbler, der får lov at kore fire gange om ugen hele året.
  1. Brug strommen, når den er billigst
    Prisen på strom skifter hele tiden, og den er typisk billigst, når der produceres vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strom, kan du folge elprisens udvikling time for time et helt dogn frem på SparEnergi.dk.
  1. Afkobl apparaterne derhjemme inden ferien
    Skal du på ferie i sensommeren eller efteråret, så sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strom, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et hojt standby-forbrug.

SparEnergi.dk kan du se endnu flere spareråd. Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig efter i sommene.

Hos Energistyrelsen mener man, at én ting er sikkert - og det er gront:

"Hvis vi alle skruer lidt ned, bruger lidt mindre og finder alternativer får vi ikke kun store energibesparelser. Vi kommer også tættere på at blive uafhængige af olie og gas. Det giver os på sigt en mere sikker energiforsyning - og i sidste ende betyder det en gron energiforsyning. Så når vi sammen sparer på energien er det godt for pengepungen, for klimaet og for en mere sikker energiforsyning", lyder det fra Energistyrelsen.