Kampagne øger børnehavebørns cykelglæde

Der er parkeret flere små cykler foran Kristrup Børnehus i maj måned, end der plejer. Børnehuset er nemlig med i den landsdækkende kampagne Vi kan cykle, hvis formål er at lege cykelglæde og sikkerhed ind i kroppen på børnene. De mange cykelaktiviteter i børnehuset har resulteret i, at børnene er blevet vilde med at træde i pedalerne:

Børnene i Kristrup Børnehus er vilde med at lære færdigheder på cykel sammen med deres venner i børnehuset.

”Børnene kan næsten ikke vente med at komme ud at cykle, når de møder ind i børnehaven. Det er herligt at se deres glæde og entusiasme og det fællesskab, som cykelaktiviteterne skaber børnene imellem,”   fortæller Pernille Møller, pædagogisk assistent i Kristrup Børnehus.

Børnene øver balance, trafikregler og opmærksomhed på en optegnet cykelbane på børnehusets parkeringsplads, ligesom de lærer om reflekser, pedaler og cykelhjelme:

”Vi er en idrætsinstitution. Cyklen er et oplagt redskab til at øve kropslige færdigheder, som børnene kan bruge i mange andre sammenhænge. Desuden lærer de en masse nye cykelbegreber, som øger deres  ordforråd,” siger Pernille Møller.

Stor opbakning fra forældre

Ifølge Pernille Møller har der været stor forældreopbakning til cykelkampagnen. Børnene har haft deres egne cykler med til alle aktivitetsdagene:

” Børnene kan lide cykelaktiviteterne, fordi de kan komme ud at røre sig og vise hinanden, hvad de kan. De får en oplevelse af succes, når de ikke blot cykler til børnehave med deres forældre, men også får anerkendelse af deres kammerater for deres færdigheder på cykel.”

Hun er sikker på,  at børnehuset vil fortsætte med at lave cykelaktiviteter fremover:

”Det er dejligt, at børnene er så glade for at lære at cykle. Det er jo i barndommen, at cykelfærdighederne skal læres, så de bliver sikre cyklister, når de på et tidspunkt skal begynde at cykle til skole.”

Fakta

Kampagnen Vi kan cykle er arrangeret af Cyklistforbundet. Læs om kampagnen 

 

 

Børnene øver balance rundt om kegler på børnehavens parkeringsplads.