Nu er Langås nye, bæredygtige børnehus åbent

Fredag den 26. marts fandt indvielsen af det nye børnehus i Langå sted. Børnehuset Langå er et nyt og bæredygtigt byggeri, hvor op til 150 vuggestue- og børnehavebørn kommer til at have deres hverdag i moderne og flotte omgivelser.

Den 1. marts indtog de første glade vuggestue- og børnehavebørn det nye børnehus i Langå, og fredag den 26. marts fandt den officielle indvielse af børnehuset sted med rundvisning i de nye rammer og tale ved borgmester Torben Hansen. 

”Tidssvarende dagtilbud er vigtige for børn, forældre og personale, og vigtige for Randers Kommune. Et nyt børnehus gør Langå endnu mere attraktiv for både kommunens egne borgere og tilflyttere fra andre kommuner,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune. 

Børnehuset Langå er placeret på Vennevej 1 i Langå og får dermed beliggenhed lige ved siden af Langå Skole. Børnehuset erstatter de tre forhenværende børnehaver i Langå og har plads til op til 150 vuggestue- og børnehavebørn. Institutionen er blandt andet udstyret med et stort produktionskøkken, hvor børnene  kan glæde sig til frisklavet og nærende mad hver dag.

”Midt i en tid hvor Covid-19 til tider synes at fylde det hele, er det godt at se, at der også er gang i byggeri og udvikling til glæde for børn og familier i Randers Kommune,” siger Torben Hansen. 

Bæredygtige rammer

Byggeriet af Børnehuset Langå er udført af hovedentreprenøren Jorton A/S og er blevet bygget med bæredygtighed for øje. Det betyder blandt andet, at børnene kan kravle rundt på et CO2-neutralt gummigulv, der består af genvundne gummirester.

Huset er derudover bygget med særlige træelementer, der går under betegnelsen CLT (Cross Laminated Timber). Disse erstatter det traditionelle betonbyggeri og har gjort det muligt at spare en masse kørsler med lastbiler og dermed også tid. Og samtidig er det elementer, der har en ekstraordinær lang levetid.

”Vi har glædet os rigtig meget til at kunne byde børnene velkommen i de nye, flotte rammer. Og så er vi rigtig glade for det bæredygtige fokus, der er med til at understøtte vores arbejde med FN’s verdensmål inden for både byggeri og daginstitutionsdrift. Samtidig får børnene nogle fantastiske udearealer, som gør det muligt fortsat at dyrke vores store naturprofil,” siger Michael Ross, der er dagtilbudsleder i Dagtilbud Sydvest.