Nye tilbud for ældre i Område Vest

Livshistorier, sondagskaffe, mandeklub og hojtlæsning for blinde. Det er bare et udvalg af de nye aktiviteter, der er kommet for ældre borgere i Randers Kommune efter et inspirationsmode i efteråret 2015. Aktiviteterne foregår i Område Vest, men alle er velkomne til at deltage.

I november 2015 inviterede aktivitetsmedarbejdere i ældreområde Vest de ældre borgere, der havde mistet ægtefælle indenfor de seneste par år, til en kop kaffe og en snak om, hvilke aktiviteter de ældre kunne tænke sig at deltage i. Der er mange muligheder for at deltage i forskelligt klubliv i Randers Kommune, men en del ældre vil hellere være sammen i små grupper, og derfor havde aktivitetsmedarbejderne Anne Scamuzzi og Inge Schultz-Knudsen en masse ideer til aktiviteter, som de ældre kunne melde sig til.

- Vi har brugt tiden siden arrangementet til at hjælpe nogle af grupperne i gang; blandt andet en gruppe, som modes til sondagskaffe hos hinanden på skift. Nu skriver vi folk på venteliste og starter nye grupper op, når der er 4-5, der har meldt sig, fortæller Inge Schultz-Knudsen.

Der er også dannet en spillecafé både på Kollektivhuset og i beboerhuset på Myrdalsvej i Hornbæk, hvor der også er stolegymnastik og balancetræning. Der er også interesse for gåture. Aktiviteterne er åbne for alle over 60, der ikke synes, det er så let at være med i de almindelige tilbud. Grupperne sætter aktivitetsmedarbejderne i gang ved at være med forste gang eller flere gange.

- Vi gor meget for at hjælpe deltagerne med at danne små netværk, hvor de kan drikke kaffe og få en snak sammen, f.eks. efter stolegymnastikken, siger Anne Scamuzzi.

- Det er dejligt, når det lykkes, og vi kan se, at nogle fra spillecaféen begynder at gå ture sammen, eller når en fra gåbussen inviterer på æbleskiver op til jul, tilfojer Inge Schultz-Knudsen.

Aktiviteterne foregår i Område Vest - se kort her

Fortæl din historie

Livshistoriefortælling er meget populært rundt om i landet, og nu starter aktivitetsmedarbejder Inge Schultz-Knudsen også sådan en gruppe op sidst i marts. Når man har mistet de fleste af ens livsvidner, kan der være et stort behov for at fortælle nogen om sit liv. Især når man har mistet sin ægtefælle eller samlever. Der er plads til endnu et par stykker i gruppen, der modes hver anden torsdag eftermiddag fra den 31. marts.

- Vi vil tale om forskellige emner hver gang, og det vil være om helt almindelige dagligdags ting, som et levet liv jo er. Det kan også være om svære livsbegivenheder, som de fleste mennesker desværre oplever, og som det kan være rart at fortælle andre om, fortæller Inge Schultz-Knudsen.

- Fra andre grupper ved vi, at nogle mennesker har tankemylder lige inden de falder i sovn, hvor det, der er sket i deres liv, korer rundt i hovedet som en karrusel, og at det hjælper dem meget at få sagt begivenhederne hojt til andre, tilfojer Inge Schultz-Knudsen.

Mandeklub og hojtlæsning

Et modested for mænd er også planlagt til at starte op i april. Her skal deltagerne selv være med til at bestemme, hvad der skal foregå.

- Mænd har brug for at skabe nye relationer, når de ikke længere skal mode på arbejde hver dag, og man måske heller ikke er så rask til bens længere, konstaterer Inge Schultz-Knudsen.

Klubben modes tirsdag eftermiddag kl. 13.00 på Borupvænget.

Et andet nyt initiativ er kommet i stand via frivillige, der gerne vil læse hojt for blinde eller svagtseende, og aktivitetsmedarbejderne horer gerne fra pårorende, der har forældre, som kunne være interesseret i at deltage.

Hvis man vil hore mere om initiativerne, kan man kontakte Inge Schultz-Knudsen på tlf. 20 47 64 73.