Nyt testcenter gør det nemt og hurtigt at blive testet

Onsdag 28. oktober kl. 08 holdt den første borger klar til at klippe den røde snor, og åbne Testcenter Randers på Juventusvej. På knap fire uger er bar mark omdannet til nysorte asfaltveje, kridhvide opstregningsstriber, tre kørende spor og fire poderum for gående.

Hospitalsklovne på testcenter

”Stor tak til jer, der har gjort en kæmpe indsats for at blive klar til åbningen af testcenteret og gøre det muligt, at vi i dag kan åbne Randers Testcenter. Det er rigtig godt, at vi nu har et stort testcenter i Randers, som det både er nemt at komme kørende og gående til, hvor der er gode parkeringsforhold, hvor busserne går tæt på, og hvor kapaciteten er høj,” sagde borgmester Torben Hansen, da Randers Testcenter åbnede.

Direktør for Regionshospitalet Randers, Jonas Dahl, kvitterede for et godt samarbejde mellem kommune og hospital.

”Det har været et fantastisk samarbejde, hvor der virkelig er handlet hurtigt. Også en kæmpe tak til medarbejderne, som i den grad har sagt ja til at løse en vigtig samfundsopgave og hele tiden har den tilgang, at problemer og udfordringer undervejs, dem løser vi. For det gør vi,” sagde Jonas Dahl.

Og så steg den første kørende borger, Henrik Thuesen, ud af sin bil, sprittede af og klippede den røde snor over kl. 08, mens solen glimtede i de nylagte asfaltbaner og værnemiddelklædt personale stod klar til at tage imod. Imens begyndte de næste biler at køre frem i opmarchbanerne, og de første gående stod klar til åbning af det gående spor.

Fremover vil alle test for Covid-19 foregår i Testcenter Randers på Juventusvej. Det gælder både for borgere med og uden symptomer, dem der selv bestiller uden at have haft behov for at tale med lægen, og dem der er henvist til test af læge eller hospital. Helt tæt på holder busserne, motorvejsafkørslen er også tæt på, og der er gode parkeringsforhold, ligesom kapaciteten på testcentret kan justeres alt efter, hvordan kapaciteten til at analysere test udvikler sig.

Hospitalsklovne på testcenter

Selv hospitalsklovnene er med på Testcenter Randers, som også kan teste børn helt ned til seks-måneders-alderen. Og nogle gange kan en podning virke skræmmende. Derfor er der både glade billeder med hilsner fra klovnene, ligesom børnene jævnligt kan støde på de populære hospitalsklovne i testområdet.

”Lige nu er vi sat til at tage 1400 tests om dagen, og udvides analysekapaciteten, så kan vi også skrue op for testkapaciteten uden problemer. Her fra Juventusvej har vi gode forhold til at betjene borgerne,” fortæller Jonas Dahl.