Orbicon bliver en del af holdet bag Storkeengen
Den rådgivende ingeniorvirksomhed Orbicon bliver en del af det hold, der skal realisere det ambitiose klimatilpasningsprojekt, Storkeengen, i Randers. Randers Kommune og Vandmiljo Randers står bag projektet og byder Orbicon velkommen om bord med store forventninger til det videre samarbejde.
Nu er kontrakten underskrevet, som gor Orbicon til en central deltager i Vandmiljo Randers' og Randers Kommunes storstilede klimatilpasningsprojekt, Storkeengen. I projektet kombineres byudvikling, nye stiforbindelser og særlige aktivitetsområder med synlige spildevandstekniske losninger, der imodegår nogle af de udfordringer, som klimaforandringerne bringer med sig i Randers-bydelen Vorup. Som projekterende rådgiver kommer Orbicon til at spille en central rolle i projektet i tæt samarbejde med rådgiverne C.F. Moller Landscape og det geotekniske rådgiverfirma Geo.
- Jeg er glad for, at vi i dag kan byde Orbicon velkommen på det hold, der i lobet af de kommende år skal sikre, at projekt Storkeengen bliver en realitet. Vi har tænkt store tanker og har store ambitioner med Storkeengen, og jeg er sikker på, at vi har valgt en rådgiver, der sammen med vores egne medarbejdere, Randers Kommune og andre interessenter kan være med til at sikre, at vi kommer godt i mål, siger Peter Christensen, der er direktor for Vandmiljo Randers.
I valget af rådgiver har Randers Kommune og Vandmiljo Randers især lagt vægt på at få sat det rigtige hold af eksperter til opgaven. Fordi Storkeengen er så nytænkende og innovativt et projekt, bliver den menneskelige faktor nemlig ekstremt vigtig.
- Med Storkeengen afsoger vi nye muligheder og skubber grænserne for, hvordan klimatilpasning, byudvikling og rekreative områder kan gå op i en hojere enhed. Derfor bliver det enormt vigtigt, at projektdeltagerne både kan tænke innovativt og sorge for, at tankerne bliver omsat til handling, så vi når vores målsætning om, at Storkeengen bliver et projekt til gavn for hele Randers, siger Nels G. Markussen, der er afdelingschef for Natur og Miljo i Randers Kommune.
Storkeengen: Klimatilpasning i Vorup
Regnvand fra Randers-bydelen Vorup skal ledes fra de hojereliggende boligområder ned gennem de lavtliggende boligområder via ror (normal regn) og særlige skybrudsveje (ekstremregn).
Vandet ledes til Storkeengen, hvor der laves en række bassinanlæg udformet som naturlige vådengsområder.
Et 260 m langt dige ud mod Gudenåen skal beskytte de tekniske anlæg og vil som sidegevinster beskytte dele af Vorup mod stormflod og skabe nye stiforbindelser mellem Randers midtby og naturområderne mod vest.
En række særlige rekreative aktivitetsplatforme skal sikre, at randrusianerne og andre besogende får oget adgang til Gudenådeltaets unikke natur på helt nye måder.
Storkeengen er dimensioneret til at håndtere regnmængder, der som minimum svarer til en 100-årshændelse i 2100.
Storkeengen bliver realiseret i et engageret samarbejde mellem Vandmiljo Randers, Randers Kommune og rådgiveren Orbicon med C.F. Moller Landscape og Geo som underrådgivere.