Klimaliga Randers

Klimabevidste borgere og virksomheder kæmper sammen med Randers Kommune om at nå de grønne Verdensmål. De kræfter, der forenes, kalder vi for Klimaligaen.

’Klimaligaen’ er en ny folkelig tilgang, hvor Randers Kommune sammen med borgere, virksomheder, landbrug og organisationer vil styrke indsatsen for at mindske CO2-udledningen, blive klimaneutral og nå de grønne Verdensmål.

FN’s 17 Verdensmål er verdens vigtigste plan. Vi har både dybt engagerede uddannelsesinstitutioner og borgere, der engageret arbejder med verdensmål, og vi har virksomheder, der arbejder meget ambitiøst med at udvikle ny teknologi, genanvende materialer og nytænke energiforbruget. Går vi sammen, kan vi handle endnu mere, finde flere veje til at gøre en større forskel, og få flere med, og derfor inviterer vi nu til at være med i Klimaliga Randers.” Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

En del af DK2020 klimaplan

Randers Kommune er - som én af 20 kommuner - blevet udvalgt som de første deltagere i Realdanias klimaprojekt DK2020, hvor kommunen skal udarbejde en ambitiøs klimaplan, der skal vise vejen mod CO2-neutralitet i 2050. Alle, der bor i Randers Kommune, opfordes til at indsende forslag til klimaplanen (det kan gøres på klimaplanens side). 

Ideer fra Klimaligaens deltagere

Klimaligaen skal være med til at finde løsninger på klimaudfordringer. Senere i 2021 vil du kunne melde dig til hold som fx ”Industrisymbiose”, ”Bo og byg bæredygtigt”, ”Grøn transport”, ”Fremtidens energi” og ”Vand på land”. Det er tanken, at holdene skal udfordre hinanden, og at de gode eksempler skal hyldes.