Oplev natur og kultur i Randers

Bo ved Danmarks eneste floddelta - Gudenåen og Randers Fjord. Randers er Danmarks sjette største by med masser af kultur og natur.

Randers Fjord er et fiske-paradis med både Ørred, hornfisk, makrel, laks, multer, fladfisk, sild og muslinger. Hvis du vil være sikker på fangstgaranti, så er det her, du skal smide snøren ud. Det er yderst sjældent, at en lystfisker ikke har et eller andet på krogen efter en tur ved Randers Fjord.

Naturparken har et rigt fugle- og dyreliv med både havørne, sæler, smukke isfugle og elegante svaner. Ved udløbet af Randers Fjord finder man Sødring Vildtreservat, der har international betydning. Her overvintrer blandt andre den lysbugede knortegås. Arten yngler på Svalbard, men om vinteren lever den truede bestand af godt 5000 lysbugede knortegæs ved Randers Fjord.

Uanset om du er til sejlads, vandre- eller cykelture, så er naturparken et godt udflugtsmål. Det kunne for eksempel være ad Lodsstien. Den sydlige etape begynder i Mellerup tæt ved den hyggelige cafe Færgestedet. Turen går over Støvring-dæmningen, der er et af de mange skønne steder langs fjorden, hvor lystfiskere hygger sig med at fange havørreder. Der er på vejen udsigt til det smukke gamle Støvringgård Kloster. På vej ind mod Randers runder du bydelen Dronningborg, hvor det blandt andet er muligt at overnatte i shelters.

I det hele taget er der flere overnatningsmuligheder med flere shelters, to lystbådehavne campingpladser. Ved Udbyhøj finder du ved siden af havnen en lille børnevenlig strand med Danmarks bedste badevand.

Randers Fjord er et fiske-paradis med både Ørred, hornfisk, makrel, laks, multer, fladfisk, sild og muslinger m.m.

Er du færgeelsker? Vi er ret stolte af at byde på Danmarks ældste, kongeligt privilegerede overfart ved Mellerup – og ved Udbyhøj sejler den hyggelige kabelfærge.

Bo i Naturpark Randers Fjord med en samlet kystlinje på godt 70 km. Uanset om du leder efter en byggegrund eller vil købe hus, så kan vi tilbyde mere natur og mere plads for pengene.

Video: Tid til silde-fiskeri