Hvorfor være frivillig?

En time af din tid kan gøre en stor forskel i en ældre medborgeres hverdag, da det giver et frisk pust og noget nyt at snakke om.

Som frivillig får du mulighed for at møde en masse rare og spændende mennesker og hjælpe dem til en lidt lettere og sjovere hverdag. Du kan være med til at gøre en forskel i andres hverdag, som har stor betydning. Derudover bliver du en del af et sjovt og givende fællesskab med andre frivillige, får løbende mulighed for sparring og for at deltage i gratis kurser.

Har du lyst til at blive frivillig enten på et ældrecenter, i dit lokalområde eller hos en borger i eget hjem? Eller har du spørgsmål til, hvad det vil sige at arbejde frivilligt? Så kontakt en af vores frivilligkoordinatorer eller frivilligguider og hør, hvordan du kommer i gang.

Kurser

Der bliver løbende lavet målrettede kurser for dig som frivillig på ældreområdet, så du kan være opdateret med viden inden for de områder, du er involveret i.

Tilmelding foregår digitalt, hvor du skal trykke på et link og skrive dine kontaktoplysninger.

Frivilligbevis

Som frivillig kan du få udstedt et bevis på, at du har været frivillig i en periode på minimum 20 timer. Frivilligbeviset kan bruges på dit CV.

Du kan få beviset, hvis du har været frivillig i mindst 20 timer, og du kan sagtens kombinere forskellige typer af frivillighed, f.eks. at du både er rickshawpilot og besøgsven.

Frivilligbeviset udfyldes og underskrives af den kontaktperson, du har haft på ældrecentret. Beviset indeholder en beskrivelse af din indsats og de kompetencer, du har tilegnet dig.

Kontakt din frivilligguide, hvis du ønsker et frivilligbevis.