Mærkedagskassen

Skab gode samtaler om måltidet med Mærkedagskassen. Det får ældre borgere til både at huske, spise og snakke mere.

Mærkedagskassen er en hyldest til de mange mærkedage og traditioner, der findes i løbet af et år. Både de mærkedage som er mange hundrede år gamle, som fx Kjørmes Knud, og de mærkedage der er knapt så gamle, som fx Øllets Dag.

Mærkedagskassen indeholder 53 forskellige samtalekort. Hvert samtalekort hænger sammen med en specifik mærkedag. Samtalekortet læses højt enten før, under eller efter et måltid. Samtalekortene kan skabe nye snakke og historiefortællinger rundt om bordet i forbindelse med et måltid. Derudover har de også en gavnlig effekt på hukommelsen, appetitten og fællesskabet.

Det indeholder Mærkedagskassen

  • Fem samtalekort for hver af de 53 mærkedage (i alt 265 samtalekort).
  • Fem vægkalendere for det indeværende og kommende år, hvori mærkedagene er markeret.
  • Fem spiralbøger, hvori det er beskrevet, hvordan man i praksis kan markere mærkedagen. Eksempelvis hvilken mad der hører sig til på mærkedagen. Spiralbogen er primært henvendt til dem, der enten bestiller eller laver maden til borgerne. På den måde skabes der en sammenhæng mellem den specifikke mærkedag og den mad, der serveres på dagen.

Hvis Mærkedagskassen skal fungere på et ældrecenter, og deles op mellem flere afdelinger, kan man tilkøbe en mindre mærkedagskasse, som har plads til to sæt af samtalekortene og to spiralkalendere. Det vil sige, at den lille mærkedagskasse er tom og indeholder kun faneblade.

Spørgsmål til/bestilling af Mærkedagskassen

Når du har indsendt dit spørgsmål til/din bestilling af Mærkedagskassen, bliver du kontaktet hurtigst muligt. Bemærk, at du ikke modtager en kvittering for din bestilling.

Indkøb til mærkedagene

Det er en rigtig god idé, at de medarbejdere (f.eks. cafépersonale) der står for madlavning og bestilling af mad, kigger i spiralbogen løbende, når indkøb og madlavning bliver planlagt, sådan at borgerne på eksempelvis Vaffeldag får tilbudt vafler.