Frivillig på naturområdet

Der er mange forskellige muligheder for at hjælpe til med at pleje og beskytte naturen, hvad enten du vil ud i marken, eller du vil gøre din indflydelse gældende gennem bestyrelsesarbejde.

Initiativer på naturområdet

En måde at hjælpe som frivillig på naturområdet er fx initiativer som kogræsserforeninger og høsletforeninger, hvor man enten selv eller gennem dyrehold plejer og bevarer den sårbare natur.

En anden måde at hjælpe på er gennem registrering af sjældne plante- eller dyrearter. Hvis du ved en masse om naturen, kan det også være en mulighed at dele ud af din viden til andre og på den måde udbrede kendskabet til og forståelsen for naturen.

Størstedelen af de initiativer, der har til formål at pleje, beskytte og udbrede kendskabet til naturen, er organiseret gennem forskellige foreninger. I de enkelte foreninger kan du høre nærmere om, hvilke muligheder der er for at være frivillig.

Bliv frivillig på Randers Naturcenter

Derudover er der også mulighed for at være frivillig på Randers Naturcenter, der er en kommunal institution med naturformidling som formål.

Kontakt Randers Naturcenter, hvis du ønsker at høre mere om mulighederne for at være frivillig.

Frivilliggruppen Nordre Fælleds Venner

I naturområdet Nordre Fælled laver frivilliggruppen aktiviteter og nye tiltag.

Projektet på Nordre Fælled er et partnerskab mellem Randers Produktionshøjskole, Randers Kommune, Bysekretariatet og Naturstyrelsen Kronjylland.

Nordre Fælleds Venner er en forening baseret på frivillig arbejdskraft. Vi er på udkig efter folk, der:

  • er glade for at opholde sig i naturen
  • vil opleve hyggeligt samvær
  • vil gøre noget, der er til glæde for rigtig mange besøgende på Nordre Fælled.

Send en mail til nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.