Bliv klogere på digitale trusler

Få konkrete råd og vejledninger til en mere sikker digital hverdag

Hvad kan der være på spil, når du er på nettet? Lær at spotte de digitale trusler, så du kan blive sikker i en digital hverdag.

På sikkerdigital.dk kan du finde gode råd til, hvordan du kan få en cybersikker hjemmearbejdsplads. 

En stor del handler om at være opmærksom og tænke sig om en ekstra gang, inden man fx åbner eller klikker på et link i en mail.

Du kan skrive til Politiets Online Patrulje, hvis du har spørgsmål eller har brug for gode råd om sikker færden på nettet, eller hvis du vil sende tips om mistænkelig adfærd eller direkte lovovertrædelser på nettet.

Politiets Online Patrulje beskæftiger sig med kriminalitet, der foregår online. Det kan fx være svindel, uønsket billeddeling, identitetstyveri, grooming og hadtale på nettet. Patruljen er sat i værk for at styrke politiets digitale tilstedeværelse, så du – i lighed med på gaden – kan komme i dialog med en digital politibetjent på internettet.

Politiets Online Patrulje patruljerer på diverse sociale medier og gaming sites. 

Sådan kontakter du Politiets Online Patrulje 

Du kan skrive direkte til Politiets Online Patrulje via Messenger på Facebook. Du kan også sende en mail til Politiets Online Patrulje på nsk-onlinepatrulje@politi.dk.

Hvis du vil anmelde et forhold, skal du gøre det enten ved at ringe til 114, anmelde det på politi.dk eller kontakte din lokale politikreds. Hvis din henvendelse er akut, skal du ringe 112.