Vejledning i 7. klasse

I 7. klasse skal du lære om uddannelsessystemet, så du forberedes til at vælge den rigtige uddannelse efter 9. klasse.

Du skal sammen med dine forældre fortsætte med at arbejde med elevplanen, og hvis der er behov for det, skal du til samtale hos uddannelsesvejlederen.

Skolen skal i 7. klasse undervise dig i Uddannelse og Job. Det kan for eksempel være undervisning om arbejdsmiljø. Det kan også være, at du og din klasse tager på virksomhedsbesøg for at se, hvordan en virksomhed fungerer.

Hvis du selv vil begynde at undersøge lidt om uddannelserne, kan du gå ind på www.ug.dk, hvor du kan læse om alle uddannelsesmuligheder i Danmark og i udlandet.

Med dit UNI-C Login kan du på www.minfremtid.dk, læse mere om uddannelser og job.

Hvis du bliver udvalgt til at få en mentor, skal du være rigtig glad. Du er blevet udvalgt, fordi UU-vejlederen og lærerne på din skole kan se, at du ved at få en talentspejder kan udvikle dine evner og talenter. Du vil også kunne få hjælp og støtte til at klare dig bedre i skolen, således at du senere kan få dig en uddannelse.

Ved de første møder med din mentor kan du måske føle dig lidt usikker, nervøs og måske også lidt genert. Men når du først begynder at lære din mentor bedre at kende, bliver det meget lettere.

I starten vil din mentor stille dig nogle spørgsmål og være interesseret i, hvad du laver i din fritid, og hvordan det går i skolen, for at lære dig bedre at kende. Herefter vil I sammen blive enige om, hvad I skal beskæftige jer med på jeres ugentlige møder. Du forpligter dig til at deltage i 24 møder efter skoletid.

Ved jeres møder, som almindeligvis vil foregå på din mentors arbejdsplads, vil I typisk beskæftige jer med spændende udviklingsopgaver såsom øvelser, sjove test, projekter, hygge, leg, spil, samtaler, m.m.

Din UU-vejleder taler med dig og dine forældre, inden du tilmeldes projektet.

Her kan du læse mere her om Talentspejderne.