Rådgivning og støtte
Hvis du har behov for rådgivning og støtte, så læs om mulighederne her.
Fremskudt Rådgivning
I Fremskudt Rådgivning, kan du møde forskellige fagfolk, som socialrådgivere, peer-medarbejdere, medarbejder fra Huset Tværs og mestringsvejledere. Vi kender ikke din sag på forhånd, og vi læser ikke dine sagsakter, medmindre du ønsker det.
Vi fokuserer på dine egne ressourcer og tager udgangspunkt i dine ønsker og behov her og nu. Vores mål er at støtte dig i at blive så selvstændig som muligt og finde et liv, der giver mening for dig.
Vi kan hjælpe dig med at finde de rette tilbud, som fx:
- Støtte i små grupper, sociale aktiviteter, individuelle støtteforløb, undervisning og frivillige tilbud
- Vejledning og støtte ved akut hjemløshed
- Hjælp til at finde rundt i systemet
Åbningstider, kun med tidsbestilling via tidsbestillingfremskudtpsu@randers.dk
Du møder personligt op i Fremskudt Rådgivning og er velkommen til at tage en ledsager med. Hvis du ikke kan møde op, kan du ringe til os i vores telefontid, så finder vi en løsning sammen.
Lukkedage:
Uge 7.
De 3 dage op til påske.
1.maj og Grundlovsdag.
Uge 29 og 30.
Uge 42.
Ugerne indeholdende d. 24.12. og d. 01.01.
Du er velkommen til at have en eller flere bisiddere med til samtalen.
Der er mulighed for at bestille tid til en borgersamtale med tolk. Kontakt Fremskudt rådgivning på telefon og/eller mail for yderligere oplysninger.
Udgående møder efter aftale
Forbeholdt borgere som ikke kan møde op fysisk eller indgå i det digitale.
Støttekontaktperson (SKP)
Støttekontaktperson-ordningen er målrettet de mest socialt udsatte og isolerede psykisk sårbare, stof- og alkoholmisbrugere samt hjemløse (SEL § 99) over 18 år, som almindeligvis ikke gør brug af, eller ikke kan gøre brug af de allerede eksisterende tilbud. For så vidt angår sindslidende er målgruppen ikke snævert afgrænset til personer med egentlige psykiatriske diagnoser.
SKP-medarbejderens opgave er at skabe og opbygge kontakt til borgeren og medvirke til, at borgeren støttes til at modtage de tilbud om omsorg og støtte, som Randers Kommune og andre myndigheder tilbyder.
Borgeren er ikke nødvendigvis kendt af de sociale myndigheder på forhånd og der er således ikke tale om en visiteret ordning.
SKP-medarbejderen kan endvidere støtte borgeren i at benytte samfundets tilbud og de sociale hjælpesystemer, i det omfang borgeren har behov for disse.
SKP-medarbejderen kan bistå borgeren i kontakten med myndighederne og omverdenen.
Borgeren tilbydes og sikres anonymitet.
Hvor henvender jeg mig?
Alle kan henvende sig, når man selv ønsker hjælp, eller hvis man vil gøre opmærksom på et andet menneske, man er bekymret for. Det kan være naboer, pårørende, boligforeninger, viceværter, læger m.v.
Vi opsøger og tilbyder borgeren hjælp forskellige steder. Det kan være i egen bolig, på gaden, på bænke, i parker og andre samlingssteder. Når kontakten er opnået, tilbyder vi planlagte besøg, hvor borgeren end må ønske det.
Vi kan tilbyde og sikre borgeren retten til anonymitet. Det kan i nogle tilfælde være helt afgørende for overhovedet at kunne opnå kontakt, at der er mulighed for at være anonym. I forhold til den opsøgende indsats er muligheden for anonymitet personens garanti for, at dennes privatliv krænkes mindst muligt.
Få hjælp til dine aftaler i sundhedsvæsenet med Social Sundhed
Kontakt organisationen Social Sundhed, som tilbyder gratis følgeskab til sundhedsaftaler for alle, som har brug for hjælp til at forstå og navigere sundhedssystemet.
De frivillige ledsagere hjælper med
- Følgeskab til lægebesøg, tandlæge, fysioterapi, skadestue, vagtlæge, psykolog, medicinafhentning, undersøgelser og behandlinger hos speciallæge.
- At være et ekstra sæt ører som hjælper med at lytte og forstå og kan tage noter undervejs.
- Give støtte til at få sagt det, der skal siges hos lægen.
Kontakt Social Sundheds rådgivningstelefon for Randers på 91 52 01 90 for at få hjælp til en sundhedsaftale eller en indledende samtale om behovet for støtte. Der er ingen visitation nødvendig.
Læs mere på Social Sundheds hjemmeside.