Psykologsamtaler til unge 20-25 år

Unge mellem 20-25 år, som har svært ved at klare dagligdagens udfordringer, kan få psykologhjælp i Randers Sundhedscenter.

Psykologsamtaler er ét af tre gratis tilbud for at fremme unges mentale sundhed i Randers Kommune. Se de øvrige tilbud i boksen til højre.

På baggrund af en snak og en faglig vurdering afgøres, hvilket tilbud der passer dig.

Der kan være mange forskellige grunde til, at du ønsker en samtale med en psykolog, og i vores samtaler tager vi naturligvis udgangspunkt i din situation og dine problematikker.

Helt overordnet har jeg fokus på, at du opnår større trivsel i din hverdag, kan klare dagligdags udfordringer (evt. stress), får opbygget mental robusthed og får mobiliseret egne potentialer og ressourcer - og tror på dig selv. Jeg kan også støtte dig i relationer til andre mennesker og til at kunne indgå i sociale fællesskaber både i privatlivet, i uddannelsessammenhænge og i arbejdslivet.

Konkret er målet, at unge oplever en øget mental trivsel som følge af psykologsamtalerne, og at der sker en bedring af funktionen i forhold til job, uddannelse og/eller socialt liv.

Du kan få en samtale, hvis:

  • du er mellem 20-25 år
  • du har bopæl i Randers Kommune
  • du ikke modtager anden hjælp eller behandling.

Ved akut behov for psykologisk hjælp skal du kontakte din egen praktiserende læge for rådgivning om, hvor du kan søge hjælp.

Omfang og rammer

Første samtale varer cirka 75 minutter. Her tager vi en dybere snak om din problemstilling og forventningsafstemning. I fællesskab finder vi ud af, om dette er det rette tilbud for dig, og hvis ikke bliver du grundigt vejledt i, hvor du kan få hjælp til lige netop din udfordring.

Derefter tilbydes maksimalt 4 samtaler af cirka 50 minutters varighed. Der laves en vurdering efter hver samtale om behovet for en ny, og du får en ny tid med hjem, såfremt det vurderes relevant med ny samtale.

Alle samtaler foregår i Randers Sundhedscenter.

Der er naturligvis tavshedspligt (jf. psykologloven).

Kontakt

Psykolog Signe Søndergaard Baden

Sekretær Birgith Jespersen 

Tlf.: 20 51 20 12
E-mail: psykolog@randers.dk

Det er desværre ikke muligt for os at besvare din mail på grund af persondataforordningen, men skriv gerne dit telefonnummer, så vi kan ringe dig op hurtigst muligt.

Telefontid

Mandag: kl. 13.00-15.00. Telefonisk rådgivning ved psykolog Signe Søndergaard Baden

Tirsdag: kl. 09.00-11.00

Onsdag: kl. 09.00-11.00

Torsdag: kl. 13.00-15.00

Fredag: lukket

Baggrund for tilbuddet

Formålet med gratis psykologsamtaler til unge er fastsat ud fra en antagelse om, at man med tidlig psykologisk indsats kan forebygge, at lettere mentale helbredsproblemer i ungdomslivet kan udvikle sig til mere alvorlige problematikker.