Tilbud til arbejdspladser

Randers Sundhedscenter tilbyder hjælp til at opnå en nikotin- og røgfri arbejdsplads. Der er flere muligheder.

Arbejdspladser i Randers Kommune kan få hjælp til en nikotin- og rygestopindsats.

Nikotin- og rygepolitik

Ønsker du som arbejdsgiver at gøre arbejdspladsen nikotinfri i arbejdstiden, giver Randers Sundhedscenter støtte og inspiration til udarbejdelse af nikotin- og rygepolitik på din arbejdsplads.

Politikken kan med fordel kombineres med et tilbud om nikotin- og rygestophold i arbejdstiden, hvor en rådgiver fra Randers Sundhedscenter kommer ud på jeres arbejdsplads og vejleder en gruppe, der er motiveret for at stoppe.

Nikotin -og rygestophold på arbejdspladsen

Ønsker du og dine kollegaer at blive røg- og nikotinfri, kan det være en stor hjælp, hvis I bliver det sammen. Eller ønsker du som leder at hjælpe dine ansatte til et sundere liv?

Randers Sundhedscenter udbyder et gratis rygestophold for ansatte på jeres arbejdsplads.

På et nikotin- og rygestophold får du værktøjer til at komme godt igennem dit nikotin- og rygestop, holde vægten og fortsætte med at være røg- og nikotinfri. I gruppen støtter I hinanden og deler jeres erfaringer undervejs.

Et nikotin- og rygestophold foregår i grupper på 6-12 personer, som mødes med en stoprådgiver. Et hold består fem mødegange á 1-1,5 time samt en opfølgning efter en måned.

Virtuelt nikotin -og rygestop

Virtuel nikotin- og rygestoprådgivning er et gratis tilbud til virksomheder, der gerne vil tilbyde sine medarbejdere et nikotin- og rygestophold i arbejdstiden, og som af den ene eller anden årsag har svært ved at samle medarbejderne på samme sted.

Det er et krav, at du har en PC, tablet eller mobil med kamera og mikrofon for at du kan få virtuel rådgivning.

Rådgivning indeholder emner som bl.a. motivation, afhængighed, nikotinerstatningsprodukter, håndtering af nikotintrang og fastholdelse. Sammen planlægger vi en stopdato. Du vil ikke møde løftede pegefingre.

Forinden hver mødegang får du tilsendt materiale, som består af viden og øvelser, som skal hjælpe dig i dit nikotin -og rygestop, og du vil blive guidet til at tilgå de elektroniske møder.

Randers Sundhedscenter tilbyder også forskellige muligheder udenfor arbejdspladsen til nikotin- og rygestophold.

Kontakt

Uanset hvilken mulighed du vil benytte, kan du kontakte Ronja Jøker Jørgensen på tlf. 24 23 48 85 eller mail kvit@randers.dk.

Læs artiklen "Røgfri arbejdstid hjælper rygere til røgfrihed".