Gratis stofbehandling

Her kan du læse om de forskellige former for misbrugsbehandling, som Rusmiddelcenter Randers tilbyder.

Individuel og gruppebehandling

Sammen med en fast behandler arbejdes der med at udvikle kontrol over stofmisbruget og trangen. Gennem behandlingen udvikles personlig indsigt og viden om egen misbrugsadfærd.

Det aftales individuelt, hvor ofte man mødes med behandleren, og hvor langt forløbet skal være. Et typisk behandlingsforløb varer ml. 3-6 måneder. Man mødes en gang ugentligt eller hver 14. dag afhængig af din situation.

Der er forskellige former for gruppeforløb og behandling på Rusmiddelcenter Randers. I grupperne mødes du med andre i samme situation, og vi vurderer hvilken type af gruppebehandling, som passer dig bedst.

Familieindsats

I familieindsatsen tilbydes der både parsamtaler og familiesamtaler.

Formålet med parsamtaler er afdækning og udredning af stofmisbrugets omfang og konsekvenser for parret samt afdækning af, hvilke problemområder parret skal arbejde med, inden børnene inddrages.

Formålet med familiesamtaler er at skabe den ønskede ændring i forhold til personens målsætning, og at familien og de enkelte medlemmer får hjælp til at bearbejde konsekvenserne af alkoholproblemet. I forløbet arbejdes der på at ændre kommunikationen og relationerne i familien. Der er tilbud målrettet børn og unge.

Med eller uden substitutionsmedicin

Allerede i udredningsfasen afgøres det, om det er formålstjenligt at du i dit behandlingsforløb bliver medicinsk understøttet og/eller stabiliseret. Dette afklares og afgøres i nært samarbejde med den overlæge, som er tilknyttet Stofbehandlingen.

Udlevering af substitutionsmedicin følger stofklinikkens åbningstider dagligt fra kl. 09.00-10.30, og der er hovedsageligt tale om medicinsk behandling med metadon og buprenorphin.

Der er sundhedsfagligt personale og en læge tilknyttet substitutionsbehandlingen.