Overgreb/voldtægt

Seksuelle overgreb, voldtægt eller voldtægtsforsøg er aldrig i orden. Hvis du eller en, du kender, har været udsat for det, er det vigtigt at få hjælp og få det stoppet.

Det er vigtigt at sige det højt, hvis du eller en du kender har været udsat for et overgreb eller voldtægt.

Du kan være bange for konsekvenserne ved at sige det højt. Men det skal du ikke være. Det er aldrig i orden, at et andet menneske gør noget ved dig, som du ikke bryder dig om. Heller ikke selvom det er en tæt på dig.

Du kan altid kontakte sundhedsplejersken på din skole for hjælp.

Nedenfor kan du finde links til andre steder, hvor du også kan få hjælp.

Her kan du få hjælp efter voldtægt, forsøg på voldtægt og efter andre seksuelle overgreb.

De hjælper både akut lige efter overgrebet og senere, hvis der er gået uger, måneder eller år.

Besøg Center for voldtægtsofres hjemmeside.

De hjælper ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som vold, voldtægt, uheld og dødsfald. Der ydes personlig eller telefonisk rådgivning, og hjælpen er gratis. Offerrådgivning er ikke behandling eller terapi, men vigtig mental førstehjælp og en hjælp til at komme videre.

Gå til Offerrådgivningen.

Social- og Boligstyrelsen yder professionel rådgivning og konsulentbistand i sager om seksuelle overgreb og/eller vold mod børn og unge.

Social- og Boligstyrelsen yder rådgivning til både den der har været udsat for overgrebet og pårørende, der er bekymret for, har mistanke eller viden om, at et barn eller ung er udsat for vold eller seksuelle overgreb.

Besøg Social- og Boligstyrelsens hjemmeside.

Kvisten er et center for personer, der har været udsat for seksuelle overgreb, og deres pårørende. Vi tilbyder individuelle samtaleforløb, parterapi, gruppeterapi samt foredrag og undervisning.

Alle kan henvende sig: Alle der har været udsat for seksuelle overgreb eller har en følelse af, at deres grænser er blevet overskredet på en seksuel måde samt pårørende til seksuelt misbrugte.

Besøg Kvistens hjemmeside.