Børn 0-3 år

Dit barn er omfattet af Tandplejen lige fra fødslen. Når barnet er fyldt 3 år, får I indkaldelse til et besøg på tandklinikken.

Det er vigtigt at passe på tænderne allerede fra den første tand og få grundlagt nogle gode vaner omkring tandbørstning og kost.

Er der spørgsmål, som I ikke kan finde svar på her på hjemmesiden, er I altid velkomne til at kontakte Tandplejen.

Når barnet skal besøge tandklinikken første gang, vil vi hovedsageligt snakke med jeres barn, men også gerne "tælle" barnets tænder, fordi vi gennem leg vil gøre barnet fortrolig med klinikken, udstyret og os. Vi viser det udstyr, vi har, og leger lidt. Men vi vil også gerne tale med jer om, hvordan I holder barnets tænder sunde.

Vi håber, at dette møde på tandklinikken kan være med til at gøre jeres barn fortrolig med at komme i Tandplejen.

En god oplevelse

Barnet skal gerne føle sig tryg ved at gå til tandlæge. I kan selv hjælpe til ved at tale positivt om det at gå til tandlæge. Undlad at omtale dårlige erfaringer med tandlægebesøg, mens jeres barn hører på det.

Det er vigtigt, at barnet ikke loves belønning inden besøget. Mange børn vil tro, at der skal ske noget farligt, når man bliver lovet en gave for at komme.

Når jeres barn snart fylder eller lige er fyldt 3 år, skriver Tandplejen til jer, at det nu er muligt at booke en tid til det første tandeftersyn. Sammen med brevet modtager I en PIXI-bog om Ida's første besøg hos tandlægen, som vi håber I vil læse for jeres barn, så barnet er lidt forberedt på besøget hos os. I vil ikke modtage en tid til dette tandeftersyn – den skal I selv booke.

Tandplejen har nemlig webportal, hvor I selv kan booke de tider, som passer jer bedst. For at få adgang til webportalen skal der bruges en MitID.

For at kunne bruge portalen kræver det nogle indstillinger, som I selv skal lave, inden I kan booke en tid til jeres barn. Når I kommer ind på portalen, skal I oplyse kontaktinformationer i profilen på én af jer – og gerne begge, hvis I ønsker det.

For eftertiden får I automatisk besked på SMS og/eller e-mail, når det er tid til at booke en tid, derfor er det vigtigt, at det er de rigtige mobilnumre og e-mailadresser, vi har.

Derudover skal I udfylde et helbredsskema, så vi har de bedste betingelser for behandling af jeres barn.

Hvis der er behov for hjælp, kan I kontakte os på telefon. Se kontaktoplysninger her.