Børn 4-15 år

Børn i de mindre klasser bør følges med deres forældre til tandlægen, mens børn i større klasser godt kan tage til tandlæge selv.

Tandplejen opfordrer til, at børn i 0.-4. klasse følges med deres forældre. På den måde kan I som forældre følge med i, hvad der sker med jeres børns tænder. I kan også få mere at vide om, hvordan I støtter jeres barn i at holde tænderne sunde.

De fleste børn i 5.-10. klasse kan selv cykle, gå eller bruge offentlig transport. Forældre er dog stadig meget velkomne til at komme med.

Vi undersøger tænder og tandkød, vurderer tandbørstningen og ser på tandskifte og sammenbid. Hvis dit barn har skæve tænder eller forkert sammenbid, vurderer vi, om tandregulering kan tilbydes. Måske er der brug for at få taget et røntgenbillede.

Ud fra undersøgelsen tager vi stilling til, hvilken behandling der er brug for, og hvor lang tid der skal gå inden næste besøg.

Vi vurderer også, om der er brug for kontrol af tandfrembrud, fluorbehandling eller en ekstra instruktion i tandbørstning.

Er dit barn bange for tandlægen?

I Tandplejen gør vi meget ud af at fortælle børn, unge og forældre, hvad der skal ske.

Vi viser tingene, og du kan få lov at røre ved det og for eksempel prøve at blive boret lidt på din negl.

Nogle børn er stadig nervøse eller bange, når de skal have lavet hullet. De kan få lattergas eller anden bedøvelse, mens behandlingen foregår.

Derudover har vi - til brug i særlige situationer - et tandplejeteam, som er specialuddannet til at tage sig af meget angste patienter.