16-årige Freja laver neglesalon for ældre

I sit sabbatår har Freja Møller Hansen et fritidsjob på Kristrupcentret. Meget af sin tid bruger hun på at give de ældre neglelak på.

Der er højt humør, hver gang Freja Møller Hansen kommer forbi ældrecentret en gang om ugen i to til fire timer ad gangen. Her samles de ældre kvinder og får ordnet deres negle, samtidig med at de får en hyggelig snak.

”Det er altid rigtig hyggeligt. Det er den samme gruppe på tre til syv kvinder, der gerne vil have ordnet deres negle. Det betyder meget for dem at have fine negle, og så får vi også altid en god snak og et godt grin,” siger Freja Møller Hansen.

Kristrupcentret har en kasse med forskellige neglelakker, og så går Freja Møller Hansen ellers i gang med at fjerne gammel neglelak og lægge ny på.

”De fleste er meget glad for rød, men for nogle kan det også være svært at vælge, fordi der er så mange farver. Så hjælper jeg med, hvilken neglelak der vil passe til dem,” siger Freja Møller Hansen.

Lagde neglelak på mormor

Freja Møller Hansens moster arbejder på Kristrupcentret, og det var hende, der gav Freja idéen om at arbejde på centret. Og det er heller ikke tilfældigt, at det lige blev neglelak, der fylder, når Freja Møller Hansen kommer forbi.

”I 2022 døde min mormor af kræft, og en af de ting, som vi lavede sammen, da hun var meget syg, var, at jeg gjorde hendes hud pæn og lagde neglelak. Det betød meget for hende, og det fortalte min moster, at det også gør for de ældre på plejecentret, så derfor var det oplagt, at det var det, jeg skulle lave,” siger Freja Møller Hansen.

Selvom Freja Møller Hansen ofte finder neglelakken frem, når hun besøger de ældre, laver hun også andre aktiviteter med de ældre. Det kan være at gå en tur sammen, lave forskellige kreative ting, som at male, eller at Freja Møller Hansen spiller klaver for dem.

”Det føles ikke som et job, fordi jeg kommer ud og skal hygge mig med de ældre. Det gør mig glad at være sammen med de ældre og være der for dem, og jeg kan også mærke, at det betyder noget for dem,” siger Freja Møller Hansen.

Hendes råd til andre, der overvejer at få et fritidsjob på et ældrecenter, er derfor også at springe ud i det.
Kunne du også tænke dig at have et job på et ældrecenter i Randers Kommune, kan du kontakte lederen på det enkelte center.