791 deltagere: Fjordløbsfølelsen er tilbage

Randers Festuge er godt i gang, og traditionen tro står den første søndag i Festugen på Fjordløb for friske cyklister. I år havde næsten 800 motionister og søndagscyklister startnummer på ryggen.

14. august 2023

791 cyklister susede afsted til årets Fjordløb i Randers Festuge - et udmærket fremmøde, der giver lidt penge i kassen til arrangørernes to cykelklubber. Blandt deltagerne var både store hold fra blandt andre 3F og Rynkeby, små familiehold og hurtige motionister på aerodynamiske racercykler. Lotte Schmidt, der er Fjordløbets løbskoordinator, er tilfredshed med både fremmøde og arrangementets gennemførelse:

"Det er gået rigtig godt i dag. Vi er lykkedes med at få mere og mere hygge tilbage til Fjordløbet - det er fedt. Vi er et motionscykelløb, men det at flere folk hænger ud på pladsen og får en pølse efter løbet, er rigtig fedt. Det vil vi meget gerne have mere af. Jeg synes, at fjordløbsfølelsen er tilbage - lidt ligesom i gamle dage," siger hun.

Familien Albertsen var til start med 11 familiemedlemmer

Deltagerne kunne vælge mellem fire forskellige ruter på henholdsvis 15, 30, 53 og 102 kilometer. Blandt deltagerne var familien Albertsen, der i år havde 12 familiemedlemmer til start på 30-kilometer-ruten. Ældste Albertsen var farmor på over 60 år, og yngste Albertsen på 3 var med i anhænger. Det er ikke sidste gang, familien stiller til start:

"Jeg håber, at vi kan lokke flere fra familien med næste år og måske få lavet blå t-shirts med 'Familien Albertsen' skrevet på ryggen," siger 8-årige Claes Albertsen, der til dagligt går i skole på Kristrup Skole.

Familien Albertsen er en aktiv familie, og de to drenge praler af farmor, der har målt over 2000 km på sin cykelcomputer.

"Jeg er selv meget aktiv og går til familiecrossfit, fodbold og cykler en del med kammeraterne," siger Claes.

Også fætter Carl, der er 9 år og går i skole på Søndermarkskolen, var tilfreds med dagens indsats på cyklen:

"Det var virkelig hårdt ude på Lindebakken, hvor jeg var lige ved at stå af og trække, men jeg klarede den," siger han.

Støttet af Randers Cykelby

Randers Cykelby, der er et projekt under Randers Kommune, giver hvert år tilskud til børn og unge under 16 år, der deltager i Fjordløbet. Cykelbyen har også en stand ved start- og målstregen med cykelaktiviteter til børnene, konkurrencer og tilbud om måling af deltagernes bodyage.

"Vi kan i den grad mærke den gode stemning på pladsen, hvor der var markant mere liv end de to foregående år. Fjordløbet er virkelig for alle, og det kan man se på de mange glade mennesker, der nyder samværet både under og efter en frisk cykeltur," siger Birgit Berggrein.

Seneste nyheder

Nyheder