Åbne prøver på Randers Teaters Talentskole

Traditionen tro inviterer Randers Teaters Talentskole til åbne prøver i december, hvor alle interesserede kan få et indblik i, hvordan der arbejdes med skuespillerundervisning på Randers Teater.

5. december gælder det Talentlinjen, der er et hold på 10-12 elever udvalgt gennem en optagelsesprøve. Talentlinjens visning består af nogle af de tekster, der er blevet arbejdet med indtil videre, sat sammen i en mere eller mindre tilfældig rækkefølge. Visningen er en arbejdsdemonstration og ikke et færdigt produkt. Der har i undervisningen været fokus på, at det at være skuespiller ikke handler om at præstere, men om at have modet til at stille sig sårbart til rådighed for øjeblikket i kontakten med sin medspiller, publikum og sig selv. Talentlinjens primære underviser er Lars Dammark.

Når Grundholdet den 11. december inviterer indenfor, kan du blive klogere på, hvilke temaer de 24 elever har udforsket siden sommer, og sammen med underviser Lilje Windbirk vil holdet vise nogle af de øvelser, der er blevet arbejdet med. Enkelte elever vil desuden fremføre udvalgte tekster. Der er ikke tale om en egentlig forestilling, men en midtvejsdemonstration, som giver publikum et spændende indblik i elevernes skuespiltekniske arbejde. Efter Grundholdets åbne prøve, der tager ca. en time, vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Alle interesserede er velkomne til de åbne prøver, og det er gratis at hente billetter på Randers Teaters hjemmeside.