Aflever dit brugte juletræ på havnen

Julen er vel overstået, pynten pillet af juletræet og nu skal træet bortskaffes. Igen i år er Randers Havns Materielgård åben for indlevering af brugte juletræer, så træerne kan blive genanvendt som faskingærde langs Randers Fjord.

Du kan aflevere dit brugte juletræ på afleveringspladsen på hjørnet af Moltkesgade og Toldbodgade. Her er åben alle ugens dage fra lørdag den 25. december 2021 til mandag den 31. januar 2022. Du bedes aflevere træet i fuld størrelse og uden pynt, skruer og juletræsfødder. Pladsen må desuden  ikke benyttes til levering af pyntegrønt og køkkenaffald mv. (Her henvises til Randers Kommunes genbrugspladser).

Brugte træer bliver til faskiner

Når du afleverer dit brugte juletræ får det ny værdi som faskingærde langs Randers Fjord, til gavn for miljøet og til glæde for fjordens fiskeyngel.

Langs brinkerne fra inderhavnen og ud til Udbyhøj er der etableret faskingærde på de steder der er størst mulighed for at sand/jord vil blive skyllet ud i fjorden.

Et faskingærde er to rækker pæle med et mellemrum, og det er her juletræerne gør gavn. Træerne lægges ned mellem de to rækker pæle og forhindrer derved jord og sand i at blive skyllet ud i
fjorden. Træerne er tillige til stor gavn for fjordens fiskeyngel som søger ind mellem træerne.

Randers Havn bruger hvert år rigtig mange træer til vedligehold, så der er ingen begrænsning på, hvor mange træer havnen kan modtage.

Vind flotte præmier

Når du afleverer dit træ på Randers Havns afleveringsplads, vil det som vanlig blive belønnet med en lodseddel, og blandt de indleverede lodsedler vil der blive trukket lod om:

  1. En picnictur på fjorden for 8-10 personer med Veteranskibet ”Lillebjørn”
  2. Spisning i Restaurant Pakhuset for 4 personer (ekskl. drikkevare)
  3. Købmandskurv med diverse varer.

Vinderne af præmierne offentliggøres på www.randershavn.dk fredag den 12. februar 2021