Byråd giver tilladelse til hegn ved Naturnationalpark Fussingø

Randers Kommune har modtaget en ansøgning om at etablere et cirka 14,5 kilometer langt hegn omkring dele af Naturnationalpark Fussingø. På mødet den 29. april 2024 har Randers Byråd giver tilladelse til, at hegnet kan etableres.

Det har skabt debat, at Naturstyrelsen ønsker at etablere et 14,5 kilometer langt hegn omkring dele af Naturnationalpark Fussingø. Men nu kan hegnet blive en realitet.

På mødet den 29. april 2024 har Randers Byråd nemlig givet tilladelse til den ansøgning, som Naturstyrelsen har sendt til Randers Kommune, om at etablere hegnet.

Folketinget har besluttet at etablere Fussingø Naturnationalpark, hvor målet er at opnå et økosystem med naturlige processer og dynamikker og minimal grad af forvaltning. Samtidig skal naturnationalparken bidrage til spændende naturoplevelser, ro og fordybelsesmuligheder samt friluftsliv og turisme i området.

I forbindelse med oprettelsen af Fussingø Naturnationalpark ønsker Naturstyrelsen at etablere et 14,5 km langt hegn i dele af naturnationalparken. Hegnet skal sikre at stude, krondyr og rådyr er hegnet inde for at sikre afgræsning i området.

Læs mere om Naturnationalpark Fussingø på Naturstyrelsens hjemmeside