Elev fra CSV Randers vinder halvmaraton

Simon Jørgensen krydsede målstregen som nummer et i Kalkmineløbet 2024. Til dagligt er han elev på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse ved CSV Randers.

Kalkmineløbet er kendt for sine udfordrende forhold og sin unikke rute, der fører deltagerne både over og under jorden i de berømte kalkgruber i Mønsted og Daugbjerg.

"Løbet gik rigtig godt, og jeg kom på 1. pladsen. Min tid var 1:40:46," fortæller Simon Jørgensen stolt.

Simon Jørgensen på 18 år bor i Spentrup hos sine plejeforældre Henrik og Marie. Han har autisme og startede på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) for unge med særlige behov på CSV Randers i august 2023.

På skolen har han formået at kombinere sin uddannelse med sin passion for løb, og det har nu resulteret i en sejr i halvmaratonet.

"Det var spændende at løbe i kalkgruben ved Daugbjerg. Der var lidt køligt, og jeg oplevede endda at se en flagermus," siger Simon med et smil.

"Jeg synes, at løbet gik supergodt. Dog var det også lidt hårdt, fordi det går op ad bakke flere steder, og man løber på både asfalt og i skov, hvilket er ekstra svært. Så til sidst i løbet kan det godt gøre lidt ondt i kroppen," fortæller Simon og tilføjer:

"Det betyder rigtig meget for mig at vinde sådan et halvmaraton som det i kalkminerne. Jeg bliver fyldt med glæde og stolthed over min præstation."

 

Fejring på CSV

Simons imponerende præstation i Kalkmineløbet blev fejret på CSV Randers i Hald, hvor skolens personale og Simons medstuderende hyldede ham.

"Jeg blev rørt over, at de roste min indsats. Jeg blev glad indeni," siger Simon, der tydeligt værdsætter den støtte og anerkendelse, han har modtaget.

CSV Randers lægger stor vægt på at fremme elevernes sundhed og bevægelse, og skolen tilbyder en række aktiviteter som gåture, svømning, idræt og fitness og deltager i stævner med andre STU-skoler. Skolen tilbyder også linjefaget "kost og sundhed", hvor eleverne lærer om ernæring og madlavning, som skal hjælpe dem med at udvikle sunde vaner og nå deres personlige mål.

"Vi har et stort fokus på at integrere bevægelse og sundhed i vores daglige aktiviteter. Vi tror på, at fysisk aktivitet er med til at styrke både den fysiske og mentale sundhed hos vores elever. Det er nogle rigtig flotte præstationer, Simon leverer, og vi er rigtig glade for at bakke op hans succes," siger afdelingsleder på CSV Randers Louise Beck Thomsen.

Simons mål for 2024 er at deltage i et halvmaraton hver måned, og indtil videre har han deltaget i flere løb så som Brabrand Sø halvmaraton og Silkeborgløbet. "Jeg bliver glad og får energi af at løbe - og så kan jeg godt lide følelsen af at vinde. Jeg bliver stolt," siger Simon.