Elever laver stjerneløb for ældre

Når man er i gang med en uddannelse, kan det være svært at vide, hvad man kan komme til at arbejde med. Derfor besøgte elever fra Social- og Sundhedsskole Vorup Plejehjem og lavede en aktivitet sammen med beboerne.

Det var en anderledes dag for elever på grundforløbet 1 på Randers Social- og sundhedsskole, da undervisningen var flyttet ud på Vorup Plejehjem i sidste uge. Eleverne havde forberedt et stjerneløb for beboerne. I alt ti stjerner var hængt op flere steder på centret. På hver af dem stod et bogstav, som tilsammen dannede et ord. Eleverne blev koblet sammen med nogle af beboerne, og så gik jagten ellers ind efter stjernerne og dannelsen af ordet.

”Det er skønt, at vi kan holde de her anderledes aktivitetsdage for beboerne, samtidig med at eleverne kan komme ud og lave nogle aktiviteter i praksis. Forhåbentlig kan det afmystificere, hvad det vil sige at arbejde på et plejehjem og åbne øjnene for alle de sjove og anderledes aktiviteter, man kan lave med beboerne,” siger Marianne Bech Sandahl, centerterapeut på Vorup Plejehjem og fremhæver, at beboere fra Vorup Plejehjem senere på måneden skal ud og besøge eleverne på skolen.

Giver indblik i hverdagen

Udover stjerneløbet fik eleverne en rundvisning på ældrecentret, besøgte en af beboerne i hendes lejlighed og deltog i fælles gymnastik. En af de elever, der deltog på dagen, er Mads Nielsen. Efter grundforløb 1, vil han gerne uddanne sig til social- og sundhedshjælper og har et ønske om at blive ambulanceredder.

”Det er en god ide med det her tiltag, hvor vi kommer ud og får et indblik i hverdagen på et plejehjem. Så bliver vi klogere på det, vi læser i bøgerne og kommer ud og oplever det i praksis. Og så er det godt med en aktivitet, som vi kan lave sammen med beboerne,” siger Mads Nielsen.

Elever på et grundforløb kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. På grundforløbet bliver de blandt andet undervist i omsorg, sundhed og pædagogik, så de kan blive klogere på, om arbejdet med mennesker er noget for dem, og i hvilken retning de ønsker at gå, f.eks. uddanne sig til social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper eller pædagogisk assistent.