En uddannelse med mange muligheder

33-årige Dilan Køse er i gang med at uddanne sig til social- og sundhedsassistent. En uddannelse hun blandt andet har valgt på grund af dens mange muligheder.

"Uddannelsen til social- og sundhedsassistent åbner mange muligheder for blandt andet videreuddannelse, men også for, at man kan arbejde mange forskellige steder, for eksempel i hjemmeplejen, på centre, på sygehus og i psykiatrien. Samtidig betyder det meget for mig, at jeg kan hjælpe mennesker, som ikke selv har mulighed for egenomsorg og pleje," siger Dilan Køse.

Vil arbejde med mennesker

Arbejdet med mennesker har altid betydet meget for Dilan Køse. Tidligere har hun arbejdet som pædagogmedhjælper i en børnehave og en vuggestue, men efter en barsel fandt hun ud af, at det var tid til at prøve noget nyt.

"Jeg ville gerne arbejde med ældre og pleje, og derfor søgte jeg et job som afløser i hjemmeplejen, hvor jeg arbejdede i godt to år og også endte med at være vikar. Jeg ville dog gerne have noget mere teori og blive klogere på, hvordan man sikrer den bedste pleje samt for eksempel hjælper borgere med forskellige sygdomme. Derfor søgte jeg ind på uddannelsen til social- og sundhedsassistent," siger Dilan Køse.

God blanding mellem teori og praksis

Uddannelsen til social- og sundhedsassistent varer cirka tre år og er en blanding mellem teori og praksis. I løbet af oplæringen skal man både i oplæring i hjemmeplejen, på et kommunalt ældrecenter, i psykiatrien og på et sygehus. Hver oplæringsperiode varer typisk tre til fire måneder, og forud for oplæringerne bliver man klogere på alt fra medicin til, hvordan hjerte og nervesystemet fungerer. Man bliver desuden dygtig til at skabe relationer og kommunikere med borgere i mange forskellige livssituationer.

”Jeg synes især, at arbejdet med sygdomme og medicinhåndtering er meget interessant, og så er det også en uddannelse, hvor vi bliver klædt på til at komme ud og varetage et job med et stort ansvar. Det synes jeg er rigtig fedt,” siger Dilan Køse, der lige er blevet færdig med sin første oplæringsperiode.

Kunne du også tænke dig en uddannelse som social- og sundhedsassistent? I Randers Kommune søger vi lige nu SOSU-assistentelever over 25 år, og du får løn under hele uddannelsen.

Læs mere på sosuiranders.dk.

Seneste nyheder

Nyheder