Få tjekket dine lunger til lungedag

Onsdag d. 15. november 2023 fra klokken 14-17 kan du få målt din lungefunktion og få en snak med fagpersoner fra Randers Sundhedscenter. Det sker i forbindelse med den nationale lungedag til et event i Bilka, Randers Storcenter.

Til årets nationale lungedag bliver der sat fokus på, at 2 ud af 3 danskere overser symptomer på lungesygdom.

”KOL er en sygdom, der udvikler sig langsomt, og symptomer som øget åndenød og hoste kommer ofte snigende. Det er vigtigt at reagere og gå til lægen, hvis ens symptomer har stået på i mere end tre måneder,” siger Martin Bodilsen, fysioterapeut i Randers Sundhedscenter.

Præmier og viden

Sammen med et hold kollegaer fra Randers Sundhedscenter står Martin Bodilsen onsdag d. 15. november fra klokken 14-17 klar inden for svingdørene ved indgangen til Bilka i Randers Storcenter. Udover, at man kan få en solid viden om lungesygdomme, forebyggelse og behandling, kan man vinde forskellige lækre præmier. Både rygestoprådgiver og fysioterapeuter kan desuden svare på alverdens spørgsmål om, hvad vi alle kan gøre af gode ting for vores lunger.

”På dagen tilbyder vi blandt andet en gratis lungefunktionsmåling, hvor der ses på, om din måling afviger fra det forventede. Gør den dét, skal du forbi lægen, fordi jo tidligere sygdommen konstateres, jo lettere bliver det at håndtere den,” siger Martin Bodilsen.

Der er ikke behov for tilmelding – man møder bare op.