Få vurderet om en ekstern vikar har truffet afgørelse i din sag fra Myndighed Børnehandicap

Hvis du har fået behandlet en sag af en ekstern vikar i Myndighed Børnehandicap i årene 2020 og 2021, kan du nu få genoptaget din sag. Myndighed Børnehandicap genoptager lige nu sager, som er behandlet af eksterne vikarer i den periode.

Myndighed Børnehandicap var i en periode i en udfordret driftssituation. For at skabe en fornuftig drift og undgå forsinkelser i sagsbehandlingen, havde afdelingen i en periode i årene 2020 til 2021 en aftale med vikarbureauet Kavaleriet. Kavaleriet leverede dygtige og uddannede socialfaglige vikarer, der kunne hjælpe med sagsbehandling af sager i Myndighed Børnehandicap.

Driftsopgaver og sagsforberedende arbejde kan godt udføres af vikarer. Men efter lovgivningen er det kommunens egne sagsbehandlere, der skal træffe afgørelser.

”Vi er ikke bekymrede for den faglige kvalitet, som vikarerne har udført, og er heller ikke bekymrede for, om vikarerne har truffet forkerte afgørelser. Den konkrete situation handler alene om at sikre, at det rent lovtekniske er overholdt i sagerne, og at de berørte borgere kan få deres afgørelse underskrevet af en medarbejder i kommunen,” siger socialchef Runa Steenfeldt.

Afdelingen har gennemgået alle de sager, hvor det i it-systemet er registreret, at en vikar har arbejdet med sagen. Denne gennemgang viste, at sagsarbejdet var udført med den forventede kvalitet. At afdelingen nu rækker ud til borgerne skyldes, at afdelingen vil være helt sikre på, at der ikke er enkelte sager, det ikke har været muligt at trække ud af it-systemet. Myndigheden forventer, at det maximalt kunne være relevant for i omegnen af 5 borgere.

Vil du have undersøgt om din afgørelse i 2020 eller 2021 er truffet af en medarbejder ansat i afdelingen eller en vikar ansat af et eksternt vikarbureau, er du velkommen til at kontakte afdelingen. Hvis afgørelsen er truffet af en ekstern vikar, vil afgørelsen blive genvurderet og du vil modtage et nyt afgørelsesbrev.

Kontaktoplysninger for spørgsmål og henvendelser: Gitte Grill Hansen, myndighedsleder på telefonnr. 2031 3811.